Юнайтед съкруши Болтън след поредна голова фиеста (видео)


Л. Михайлов

Юнайтед съкруши Болтън след поредна голова фиеста (видео)

Шампионът на Англия Манчестър Юнайтед изигра поредния си силен мач изпълнен с голове като този път надделя с безапелационното 5:0 над Болтън като гост в среща от четвъртия кръг на Висша лига.

Сър Алекс Фъргюсън отново остави българския голмайстор Димитър Бербатов на скамейката и заложи на завърналия се след контузия Хавиер Ернандес. В игра за червените дяволи започна възстановения Рио Фърдинанд както и новото попълнение Фил Джоунс. За сметка на сънародника си крилото на Болтън Мартин Петров изигра 90 минути на "Рийбок Стейдиъм" и бе един от най-активните футболисти в състава на Болтън.

Хавиер Ернандес откри за гостите, след като в 5-ата минута засече отблизо остро центриране на Луиш Нани отдясно. В 20-ата минута Рууни удвои с удар от границата на малкото наказателно поле. Английският национал се възползва от центриране на Фил Джоунс. Пет минути по-късно асистиралият за предишния гол младок направи страхотен пробив по дясното крило, опита удар, който бе спасен, след което рикоширалата топката се озова в Рууни, който я прати във вратата на Яскелайнен. Веднага след това ново попадение на Чичарито бе отменено правилно заради засада.

През втората част Мартин Петров получи удобен шанс за удар от границата на наказателното поле към вратата пазена от Де Хеа, но стражът внимаваше. Последва грешка на вратаря на Болтън, от която Ернадес пропусна да се възползва, но само минута по късно - в 58-ата, Чичарито се разписа за 0:4. В 68-ата минута Уейн Рууни оформи своя хеттрик с удар извън наказателното поле. След тази среща бележитият нападател има вече осем гола в шампионата от началото на сезона.

Манчестър Юнайтед пък се е установил на първото място в Премиър лийг с пълен актив от 12 точки, колкото имат и градските им съперници Манчестър Сити, но са с по-добра голова разлика от "гражданите".

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
152