Венгер: В Ада ще ми е по-добре, отколкото на вас


И. Ангелов

Венгер: В Ада ще ми е по-добре, отколкото на вас

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че лятото е било "доста невероятно" и адско за него, но в края пък е останал доволен от сделките в последния ден на трансферния прозорец. Венгер бе под напрежение през лятото, защото двамата му най-добри играчи - Сеск Фабрегас и Самир Насри, напуснаха.

Затова французинът обясни пред репортери: "В моята работа, трябва да очакваш страдания. Така че като отида в Ада един ден, ще ми е малко по-добре, отколкото на всички вас, защото съм свикнал да страдам."

Въпреки това, че е доволен от трансферите, Венгер призна: "Мога да напиша книга за лятото. Това бе най-притеснителното време от периода ми тук. Книгата ще е доста интересна. Не заради мен, а заради това, което се случи. Беше невероятно - не е толкова лесно, колкото изглежда отвън."

Венгер чувства, че бизнесът от последния ден на трансферите ще покаже, че Арсенал е готов за сезона: "Съставът може да е малко притеснен за амбициите ни, защото виждат големи имена да напускат, а такива не привличаме. Когато се огледаш, като станеш голям футболист, трябва да получаваш самочувствие и от тези, около теб. Това е важно за един играч."

Венгер бе критикуван за политиката си на пазара, но той призна, че е "овладял преценяването на времето". Той заяви, че е събрал добра група: "Мисля, че се държахме спокойно. Не правехме глупости. Това е добре от финансова гледна точка. Взехме качество и опит в тима."

"Сега остава на мен и играчите да покажем дали сме взели правилните решения. Тук бяхме като една компания, като работа, всяка работа. Трябва да направиш колектив и всички да са зад теб и фокусирани над работата. Но и когато го направиш, е трудно. Когато не успееш пък, е още по-трудно."

"Трябва да кажа, че Фабрегас и Насри играха много добре, но те не бяха тук в главата си. Сега може да вземем повече от играчите, които са тук. Имаме потенциал и решителност да се подобрим."

  Сподели
107