Балак: С тази група Челси трябваше да спечели много трофеи


И. Ангелов

Балак: С тази група Челси трябваше да спечели много трофеи

Бившият полузащитник на Челси Михаел Балак проговори за времето си на "Стамфорд Бридж", заявявайки, че страната от Лондон е трябвало да спечели максимален брой трофеи, но освен това той разкри колко се ядосвал Роман Абрамович на всеки неуспех на тима. Германеца прекара 4 години в клуба, но този период се засече с доминацията на Кристиано Роналдо с Манчестър Юнайтед.

Въпреки това той успя да спечели Висшата лига веднъж, заедно с ФА Къп в последния си сезон. Той вкара 26 пъти в 163 мача за "сините" преди да се завърне в родината си и Байерн Леверкузен. Сега Байерн ще пътува до Лондон във вторник, за да срещне Челси за груповите мачове в Шампионска лига.

Пред The Times Балак каза: "Челси трябваше да спечели повече трофеи с такъв състав, защото качеството бе там. Амбицията бе там, може да видите колко харчи клуба за играчи. Смяната на мениджъри всяка година не ни помагаше. Но не може да очакваме ситуация като при Сър Алекс Фъргюсън и Манчестър Юнайтед. Триумф в Шампионска лига за Челси пък може да дойде, когато най-малко очакваме."

"Когато пристигнах, се изненадах колко се интересува Роман от тима. Той гледаше всяка тренировка в предсезона, всеки ден, искаше да опознае играчите. Когато си бос на тима, той става като твое дете и трябва да се интересуваш. След победи и загуби той идваше в съблекалните. Когато загубехме беше много ядосан."

"Не крещеше много поради разликата в езиците, но можеше да почувстваш колко се ядосва. Ако не бе доволен от нещо, това бе ясно за всички. Ако не даваш 100% от себе си, нормално е да се ядоса. Когато губим, мениджъра се ядосва, играчите също. Но най-много се ядосваше шефът."

 

  Сподели
104