Мейрелеш: Не исках да напускам Ливърпул


Н. Гавазов

Мейрелеш: Не исках да напускам Ливърпул

Полузащитникът на националния отбор на Португалия Раул Мейрелеш заяви, че той в действителност никога не е искал да напуска Ливърпул, но когато е разбрал, че Челси и неговият мениджър Андре Вилаш-Боаш желаят да го видят в лондонския клуб, не е могъл да се откаже от предоставената му възможност. Трансферът на Мейрелеш в Челси бе завършен в последните минути на трансферния прозорец, след като играчът в писмен вид поиска от мърсисайдския клуб да го продаде.

Обстоятелствата на прехода на португалеца припомниха на феновете на Ливърпул друг болезнен за тях трансфер - този на Фернандо Торес през януари, но Раул смята, че при него нещата са други.

"Когато бях в Порто, знаех, че искам да си тръгна, а и желанието на клуба бе да ме продаде, така че просто трябваше да изчакам и да направя правилния избор. Направих го, когато миналата година дойдох в Англия и в Ливърпул", цитира официалният сайт на Челси думите на Мейрелеш.

„Тази година бе различно, защото знаех, че не искам да си тръгна. Чувствах, че новите собственици не искат да ме продадат, но когато разбрах за интереса на Челси и Андре, това ме убеди да променя решението си. Странното е, че всичко се случи в последния ден на трансферния прозорец, защото аз знаех за интереса от страна на клуба и мениджъра", допълва полузащитникът.

„Радвам се, че се оказах тук, но аз дойдох само защото ме покани Андре. Знам, че Челси е велик отбор, един от най-големите в света и не трябваше да бъда убеждаван дълго. Тук имам много приятели, португалски играчи, които познавам от Порто и националния отбор, а има и други като Давид Луис и Рамирес, които помня от първенството на Португалия. Те винаги са били трудни опоненти", каза още бившият играч на Ливърпул.

„Обичам да играя в средата на терена, но за мен е по-важно да играя и да помагам на отбора си, така че където и да бъда поставен, аз искам да си свърша добре работата", завършва Мейрелеш.

 

  Сподели
113