Карагър доволен от прогреса на Ливърпул


И. Ангелов

Карагър доволен от прогреса на Ливърпул

Джейми Карагър е изключително щастлив от факта, че Ливърпул се промени коренно под ръководството на собствениците от Фенуей Спортс Груп, като според него парите, които те са инвестирали си заслужават. "Червените" завършиха на шесто място във Висшата лига преди два сезона, пропускайки футбол от Шампионска лига, но кризата от миналата година пък ги премахна от Европа изобщо.

От тогава се привлякоха футболисти, които да повдигнат класата на тима - Чарли Адам, Крейг Белъми, Себастиан Коате, Стюард Даунинг, Хосе Енрике и Джордън Хендерсън - тези пристигнаха през лятото, а Луис Суарес и Анди Керъл дойдоха зимата преди това. 

Сега защитникът чувства, че с новите попълнения се чувства нова позитивна психика в тима: "Обикновено като дойде нов мениджър, започва ново устройство," каза Карагър пред официалния сайт на тима.

"Трабва да се работи стъпка по стъпка. Под ръководството на Жерар Улие и Рафа [Бенитез], въпреки че спечелихме Шампионска лига при Рафа, се чувстваше, че нямаме класа да се състезаваме с останалите топ отбори."

"Сега започнахме добре, точно както завършихме миналия сезон. С новите, които привлякохме, не казвам, че ще спечелим лигата, но се чувства, че всичко, за което се плати, си заслужаваше. Само шест месеца минаха."

"Това е много вълнуващо за мен. Колкото по-бързо се нагодят новите, толкова по-добре за мен, защото годините напредват ! Трябва да отдадем заслуженото на мениджъра и екипа, собствениците и директора на футбола - Деймиън Комоли. Сега всичко работи. По време на кризата чувствахме, че сме на светлинни години от останалите, но сега се приближаваме до там, където искаме да сме."

  Сподели
113