Арсенал се класира за групите на Шампионска лига (видео)


И. Ангелов

Арсенал се класира за групите на Шампионска лига (видео)

В интересен двубой тимът на Арсенал победи с 2:1 Удинезе и с общ резултат 3:1 се класира за участие в Шампионска лига 2011/12. Мачът предложи изключителни емоции за привържениците и на двата тима, но в крайна сметка ликуваха феновете на "топчиите" от Лондон. Въпреки факта, че бе гостуващия тим, Арсенал надделя в двубоя, къде с късмет, къде с класните отигравания на Войчех Сченсни, който на няколко пъти спаси своята врата, а извади и дузпа.

През първото полувреме двата тима стояха равни на терена. След силен старт на Арсенал, Удинезе се опитваше да изравни резултата и го направи, като създаде няколко много опасни ситуации. В 25-ата минута Ди Натале нацели и гредата от непосредствена близост. В 39-ата минута обаче той не сбърка - вкара изключително попадение с глава. 

На полувремето неопитния халф Емануел Фримпонг бе заменен от Росицки за Арсенал, като това даде стабилност на лондончани в средата на терена. Те започнаха добре и се настаниха в половината на противника. В 55-ата минута падна и голът на Ван Перси. Жервиньо асистира след добра игра по аут линията.

Само 4 минути по-късно Удинезе получи шанса да изпълни дузпа, но Ди Натале не вкара. Страхотно спасяване направи Войчех Сченсни и в този момент психическото превъзходство на Арсенал започна да насочва мача в тяхна полза. В 70-ата минута Тио Уолкът вкара и напълно отчая домакините. От този момент мачът по-скоро се доиграваше, тъй като на Удинезе щеше да се наложи да вкара 3 гола, за да продължи.

В крайна сметка след три-минутно продължение мачът завърши 1:2, и Арсенал очаква жребия си утре вечер за групита на Шампионска лига.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
121