Фърги: Чичарито се върна, ами сега?


И. Ангелов

Фърги: Чичарито се върна, ами сега?

Сър Алекс Фъргюсън осъзнава назряващия за Манчестър Юнайтед проблем, свързан с многото нападатели в тима. Сега Сър Алекс има 7 човека на разположение на върха за своя отбор. Дани Уелбек, Фредерико Македа и Маме Диуф се завърнаха от игра под наем. Последните двама дори не намериха място сред резервите в последния мач на Юнайтед - победата над Тотнъм в понеделник с 3:0, също както и Майкъл Оуен.

Миналогодишният носител на Златната обувка Димитър Бербатов не изигра и минута, а Хавиер Ернандес игра няколко минути, след изненадващо завръщане в игра, докато Уейн Рууни и Дани Уелбек се разписаха за Юнайтед и помогнаха за 100% успешния старт на сезона досега.

Но сега започват дилемите, като наближава мач с Арсенал на "Олд Трафорд" в неделя: "Ако погледнете Бербатов, Оуен, Ернандес и Рууни, всички те имат различни качества," каза Фъргюсън.

"Трябва да ги избирам правилно според мача. Ужасната част за мен е, че като се върна сега Ернандес, какво да правя? Ще е голям проблем нападението сега." Поне един от нападателите изглежда ще напусне преди края на трансферния прозорец. 

"Дани е голям, здрав, с голяма крачка и е много бърз. Когато набере скорост е изключителен. Той е добър играч и има страхотно отношение ако загуби топката. Винаги е показвал качества, но имаше проблем с коляното, така че трябваше да чакаме. Дадохме го под наем в Съндърланд и той се върна мъж. Израстна много. Сега е само на 20 години и го чака голямо бъдеще."

  Сподели
116