Тен Хаг: Шумът идва от медиите


Н. Гавазов

Тен Хаг: Шумът идва от медиите

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг отхвърли медийните слухове за възможното му уволнение по време на международната пауза.

Бъдещето на холандеца в момента е обект на много спекулации, тъй като Ман Юнайтед направи най-лошия си старт в кампания във Висшата лига, като спечели само осем точки от седем мача, за да заеме 14-то място в таблицата на Висшата лига.

Имаше предположения, че Тен Хаг ще бъде уволнен като мениджър по време на международната пауза през октомври, но той запази работата си и ще води отбора в съботния сблъсък с Брентфорд във Висшата лига.

Тен Хаг се изказа по време на пресконференцията си преди мача, че единственият "шум" около бъдещето му идва от медиите, като всичко е спокойно вътре в Юнайтед, клубът все още подкрепя 54-годишния специалист, а само навън хората се опитват да вдигнат смут.

"Получих ли някакви гаранции за моето бъдеще? Не. Този шум идва от медиите – някои от вас, но не всички. Някои от вас пускат истории, измислят истории, измислят различни неща, създават шум, разпространяват лъжи.

Знам, че всички в този клуб са на една и съща страница. Казах това на някои журналисти преди почивката, които вероятно не ми повярваха, като се имат предвид публикуваните истории. В клуба всичко е тихо.

Разбира се, обсъждаме ситуацията, в която се намираме и не сме доволни от нея. Нужно е да преминем през това. Трябва да обърнем ситуацията и това е нашата стратегия. Ние сме спокойни и хладнокръвни, придържаме се към плана и сме уверени че ще обърнем ситуацията.

Във футбола се сблъсквате с предизвикателства, има възходи и падения, убеден съм, че ще постигнем успех през този сезон, както постигнахме през последните два.

Виждам добри неща, добри модели и добри статистики - това потвърждава, че сме в правилна посока, но класирането (в таблицата) не лъже. Ние сме там, където сме, и това не е достатъчно добре", заяви Тен Хаг.

Манчестър Юнайтед се нарежда сред последните три клуба във Висшата лига по отношение на отбелязаните голове, като този сезон има само пет.

"Трябва да започнем да вкарваме - това е най-важната част. Влизаме в последната третина и наказателното поле, идваме в добри позиции за гол и сега трябва да направим най-важната стъпка - да отбележим", добави специалистът.

  Сподели
53