Сър Джим: Тен Хаг? Това не е мое решение


Н. Гавазов

Сър Джим: Тен Хаг? Това не е мое решение

Миноритарният акционер в Манчестър Юнайтед Сър Джим Ратклиф заяви, че това "не е негово решение“, когато беше попитан дали Ерик тен Хаг може да загуби работата си като мениджър на 20-кратните шампиони на Англия.

В момента има сериозен натиск върху Тен Хаг поради разочароващото начало на сезона на Ман Юнайтед и имаше твърдения, че холандецът може да загуби работата си, ако отборът отново се бори срещу Астън Вила в неделя.

"Червените дяволи" бяха на три минути от поражението от Порто в Лига Европа в четвъртък вечер, въпреки че водеха с 2:-0, но успяха да спечелят късна точка благодарение на удар с глава на Хари Магуайър .

Според The ​​Mirror , Сър Ратклиф ще бъде във "Вила Парк" в неделя за сблъсъка на Ман Юнайтед с отбора на Унай Емери , подхранвайки предположенията, че голямо решение на ръководството може да бъде неизбежно.

На въпрос относно бъдещето на Тен Хаг начело, Сър Ратклиф каза, че трябва да се вземат "разумни решения" поради факта, че новата структура в клуба съществува само от "седмици".

На въпрос на BBC Sport дали има доверие в Тен Хаг, Сър Ратклиф отговори: "Не искам да отговарям на този въпрос.. .Харесвам Ерик. Мисля, че той е много добър треньор, но в крайна сметка това не е мое решение. Обърнете се към мениджърския екип, който ръководи Манчестър Юнайтед, той трябва да реши как най-добре да управлява отбора в много различни аспекти.

Но този отбор, който ръководи Манчестър Юнайтед, е заедно едва от юни или юли. Те не бяха там през януари, февруари, март или април – [изпълнителен директор] Омар [Берада], [спортен директор] Дан Ашуърт – те пристигнаха едва през юли

Те са били там само... можете да го преброите почти в седмици – не са били там дълго време, така че трябва да направят равносметка и да вземат някои разумни решения.

Нашата цел е много ясна - искаме да върнем Манчестър Юнайтед обратно там, където трябва да бъде, а той все още не е там, очевидно - това е много ясно", заяви Сър Ратклиф.

Ако клубът реши да смени Тен Хаг, тогава е вероятно Рууд ван Нистелрой , който в момента е асистент мениджър в клуба, да бъде поставен начело временно.

Ван Нистелрой има опит в управлението след престоя си в ПСВ Айндховен, а 48-годишният специалист също е невероятно запознат с "червените дяволи" поради времето си като играч в клуба между 2001 и 2006 г.

Гарет Саутгейт също ще бъде в рамката, ако бъде направена промяна в близко бъдеще.

Смята се, че Саутгейт е предпочитаният избор на шефа на Ман Юнайтед Сър Дейв Брейлсфорд и той ще бъде незабавно на разположение, след като напусна ролята си в Англия след Евро 2024.

  Сподели
25