Ман Юнайтед ускорява плановете си за национал на САЩ


Н. Гавазов

Ман Юнайтед ускорява плановете си за национал на САЩ

Манчестър Юнайтед е засилил усилията си да привлече защитника на Фулъм Антони Робинсън преди два от своите съперници във Висшата лига.

Робинсън се утвърди като ключова част от отбора на Фулъм след пристигането си от Уигън Атлетик през лятото на 2020 г.

Крайният защитник има 157 състезателни изяви за "котиджърсите", помагайки на клуба да спечели промоция през 2021-22 и да постигне класиране в горната половина на Висшата лига през 2022-23.

Робинсън също изигра роля в положителния старт на Фулъм за настоящата кампания, като се включи с две асистенции и се включи във всяка минута от първите шест мача на клуба в лигата.

След като се утвърди като един от най-добрите леви бекове във Висшата лига, Робинсън сега е свързван с потенциално преместване от "Крейвън Котидж" през 2025 г.

И Манчестър Юнайтед, и Ливърпул са спрягани като потенциални кандидати за Робинсън, докато се смята, че има интерес и от съседите на Фулъм от Западен Лондон Челси .

Според Sky Sports , Манчестър Юнайтед планира да ускори преследването на Робинсън, измъквайки инициативата от ръцете на своите конкуренти.

Докладът обаче твърди, че Манчестър Юнайтед все още може да има работа, тъй като Ливърпул и Челси претеглят дали да направят оферта през 2025 г.

Фулъм също не са склонни да се разделят с национала на САЩ и изглежда ще направят всичко възможно, за да отблъснат всякакви потенциални оферти.

"Котиджърсите" са в силна позиция за преговори, като бранителят има договор до лятото на 2028 г.

Лявата страна на защитата на Ман Юнайтед продължава да бъде причина за безпокойство поради продължаващите отсъствия на Люк Шоу и Тирел Маласия.

Шоу събра само 15 участия в състезания през миналия сезон и не е участвал в нито един от деветте състава на Ман Юнайтед през този сезон.

Що се отнася до Маласия, той все още се завръща от сериозна контузия на коляното, която го накара да пропусне цялата кампания 2023-24.

С Шоу и Маласия в лзарета, Ерик тен Хаг бе принуден да използва Диого Далот с десния крак от лявата страна в защитата.

Докато Далот може да бъде краткосрочно решение, Ман Юнайтед може да гледа на Робинсън като на човек, който би могъл да направи мястото на левия бек свое в дългосрочен план.

  Сподели
92