Ипсуич впечатли срещу Астън Вила (видео)


И. Ангелов

Ипсуич впечатли срещу Астън Вила (видео)

Ипсуич Таун записа четвърто поредно равенство във Висшата лига на Англия, след като завърши 2:2 с Астън Вила на "Портман Роуд“, въпреки че вече е в серия от седем мача без победа във всички турнири – най-лошата им форма за последните три години.

Вила не беше запазил суха мрежа в последните си 10 мача в лигата, и само осем минути след началото на срещата тази серия бе удължена, след като Ипсуич откри резултата. Лиам Делап вкара за 1:0 след центриране на Джак Кларк, като топката мина под тялото на Емилиано Мартинес. Въпреки това, гостите бързо отговориха, когато Морган Роджърс откри своя голов актив за сезона, насочвайки удара си в долния ъгъл след пас на Оли Уоткинс, който открадна топката след слабо изчистване на Джейкъб Грийвс в 15-ата минута - 1:1.

Ипсуич можеше отново да излезе напред, когато Кларк пропусна с глава от обещаваща позиция, но новакът в лигата беше наказан отново, след като Уоткинс се разписа за четвърти път в последните три мача, завършвайки с глава след центриране на Леон Бейли в 32-ата минута за 2:1. Домакините се опитаха да изравнят преди почивката, като Мартинес направи две блестящи спасявания – първо отрази силно воле на Калвин Филипс, а след това спря и втори гол на Делап с крак.

Второто полувреме започна спокойно, като Сам Морси опита удар от далечна дистанция малко преди да изтече час игра, но стреля далеч от целта. Лейф Дейвис пък изпрати топката в мрежата от външната страна, преди Делап отново да развълнува публиката в 72-ата минута. Нападателят надхитри защитника пред себе си със стъпка над топката и намери долния ъгъл на вратата, записвайки първия си дубъл в професионалната кариера за 2:2.

Трудно извоюваната точка означава, че Ипсуич вече е непобеден в четири поредни мача в лигата и се измъква от зоната на изпадащите. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
37