Лампард е в списъка на ФА за наставник на „Трите лъва”


Н. Гавазов

Лампард е в списъка на ФА за наставник на „Трите лъва”

Легендата на Челси Франк Лампард остава в списъка на Футболната асоциация на Англия (ФА) за постоянен старши-треньор на националния отбор на Англия.

Лий Карсли направи много положителен дебют като временен старши треньор на Англия, печелейки мачовете от Лигата на нациите срещу Ирландия и Финландия с идентичен резултат от 2-0.

Според The ​​Telegraph в момента Карсли е фаворит за наследник на Гарет Саутгейт, който напусна националния отбор след Евро 2024, но Лий няма гаранция, че ще получи поста за постоянно.

Освен това източникът може да потвърди, че ФА е разговаряла с други кандидати и иска да обмисли всички опции, преди да вземе каквото и да е решение.

Мечтаният кандидат на Асоциацията е Пеп Гуардиола от Манчестър Сити, но това едва ли е реалистична опция - за разлика от Еди Хау от Нюкасъл или бившия шеф на Челси Греъм Потър.

Освен Хау и Потър, Лампард е в краткия списък на ФА, който миналия вторник връчи златна шапка на английския капитан Хари Кейн за неговото 100-но участие в националния отбор.

За разлика от своите конкуренти, самият Лампард игра за националния отбор на Англия. Освен това Франк в момента е безработен

  Сподели
18