Арсенал с голяма стъпка към Калафиори


И. Ангелов

Арсенал с голяма стъпка към Калафиори

Арсенал е направил голям пробив в преговорите за звездата на Болоня и Италия, Рикардо Калафиори. Според The Athletic, Арсенал отново е установил контакт с Болоня в преследването на Калафиори и след по-нататъшни обсъждания двата клуба са близо до финализиране на сделка, която се договаря от няколко седмици.

Трансферната сума за Калафиори се очаква да бъде в диапазона от 50-54 милиона евро (42 милиона паунда/54,5 милиона долара - 45,5 милиона паунда/59 милиона долара). Въпреки че точните детайли на бонусите все още се договарят, и двата клуба са оптимистично настроени за постигане на окончателно споразумение скоро.

По-рано през трансферния прозорец Ювентус също бе в надпреварата за подписа на Калафиори. Въпреки това, клубът от Торино се оттегли, тъй като Болоня продължи да увеличава исканата цена. Това оттегляне остави Арсенал като водещ претендент за осигуряването на подписа на Калафиори.

Смята се, че Калафиори се е съгласил на лични условия с Арсенал, включително петгодишен договор. Арсенал се надява трансферът на 22-годишния играч да бъде завършен преди те да се отправят на предсезонната си обиколка в САЩ в неделя. Италианският клуб придоби Калафиори от Базел за 3,4 милиона паунда миналото лято, а швейцарският клуб има право на 50 процента от всяка печалба от продажбата му.

Смята се, че Микел Артета вижда Калафиори като ключово попълнение в отбора. Италианският защитник може да играе както като ляв бек, така и като централен от двете страни, което му позволява да заема позиции и в полузащитата, когато е необходимо. С наближаващото споразумение между двата клуба, трансферът на Калафиори към Арсенал изглежда неизбежен. Следващите няколко дни ще бъдат ключови, докато последните детайли бъдат уточнени преди италианецът да замине за Лондон за своя медицински преглед.

  Сподели
46