Хаман: Гордън може да е следващият Салах на Ливърпул


И. Ангелов

Хаман: Гордън може да е следващият Салах на Ливърпул

Бившият полузащитник на Ливърпул Дитмар Хаман смята, че Антъни Гордън може да стане следващият Мохамед Салах на клуба. Гордън впечатлява за Нюкасъл след преминаването си от Евертън през януари 2023 г. и наскоро бе предложен за трансфер в Ливърпул. Хаман вярва, че англичанинът има всички качества, нужни за да замести Салах, чиято бъдеща в Ливърпул остава несигурна.

Хаман каза: "Антъни Гордън има огромно влияние в лигата. Той беше добър в Евертън дори когато те имаха трудности и след труден старт в Нюкасъл, той се превърна в един от най-добрите им играчи. Четох някъде, че Ливърпул е неговият любим клуб и мисля, че това би било брилянтно като трансфер. Изглежда, че Нюкасъл може да се наложи да продаде някои играчи това лято, също. Зависи какво ще направи Салах. Казва се вече няколко години, че това е последният му сезон и че ще си тръгне през лятото. Така че очевидно трябва да разберем какво ще се случи, но мисля, че Гордън би бил брилянтно привличане, защото сега имаме нужда от някой, който да вкарва голове във важни мачове. Той имаше блестящ сезон за Нюкасъл и ни трябва някой с неговата бързина, която променя играта."

Това е нова ера за Ливърпул и може би е идеалният момент за Арне Слот да въведе някои нови лица в отбора. Играчите като Салах, Върджил ван Дайк и Анди Робъртсън вече са над 30 години и планирането за бъдещето с играчи като Гордън би било стъпка в правилната посока за "червените".

Гордън се наслаждава на късна ваканция след участието си за Англия на Евро 2024. Все още няма конкретни данни, които да предполагат, че Ливърпул ще направи ход за 23-годишния играч, но това може да се промени с наближаването на новия сезон.

  Сподели
60