Челси със становище за казуса с Енцо


И. Ангелов

Челси със становище за казуса с Енцо

Челси осъди видео, публикувано в социалните медии, показващо полузащитника Енцо Фернандес, който пее "расистка" песен за Франция. "Сините" ще преживеят криза още преди началото на новия сезон във Висшата лига, след като Фернандес бе видян да пее предполагаемо расистка песен със своите съотборници от Аржентина след победата им в Копа Америка.

Видеото накара играчите на Челси да побеснеят, а Уесли Фофана нарече скандиранията "безграничен расизъм“. Сега Челси излезе с изявление и потвърди, че е започнало дисциплинарно производство.

Изявление от клуба гласи: "Футболен клуб Челси намира всички форми на дискриминационно поведение за напълно неприемливи. Гордеем се, че сме разнообразен, приобщаващ клуб, където хора от всички култури, общности и идентичности се чувстват добре дошли. Ние признаваме и оценяваме публичното извинение на нашия играч и той ще използва това като възможност да се поучи. Инициираме вътрешна дисциплинарна процедура."

Оттогава Енцо се извини за действията си в публикация в социалните медии. Полузащитникът каза, че е бил "уловен в еуфорията от празненствата ни на Копа Америка" и настоя, че думите "не отразяват моя характер или вярвания". Фернандез обаче сега е изправен пред дисциплинарни действия от Челси, докато Френската футболна федерация също обеща да предприеме правни действия.

Челси се завръща в предсезонната подготовка под ръководството на новия мениджър Енцо Мареска и трябва да замине за Съединените щати за предсезонно турне в края на юли. Остава да видим дали ще бъдат предприети някакви действия срещу Фернандес или как ще бъде приет от съотборниците си, когато се завърне на "Стамфорд Бридж".

  Сподели
64