Трансферни новини за 09.08


Н. Гавазов

Трансферни новини за 09.08

Френската колония в Нюкасъл се увеличава, след като днес официално бе обявен трансфера на бившия футболист на Манчестър Юнайтед Габриел Обертан, В същото време, Снайдер призна, че е имало „неофициални разговори" с клуба от „Олд Трафорд" относно преминаването му в отбора на Сър Алекс. Другата трансферна сага през това лято продължава - Насри и Фабрегас бяха заявени за мачовете на Арсенал в Шампионската лига и бъдещето на двамата продължава да бъде неясно. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- УБА официално обяви за трансфера на 24-годишния нападател на Рединг и националния отбор на Ирландия Шей Лонг. С играчът бе подписан тригодишен договор, а покупката се оказа рекордна за клуба.

- Бившият защитник на Уест Хем Матю Ъпсън, който по-рано през лятото напусна „Ъптън Парк" и получи права на свободен агент, ще продължи кариерата си в Сток Сити. 32-годишният играч подписа с „грънчарите" двегодишен договор.

- Сеск Фабрегас и Самир Насри, независимо от усилващите се спекулации за това, че двамата до края на месец август ще напуснат „Емирейтс", днес бяха включени в заявката на Арсенал от 25 човека за предстоящите мачове от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига срещу италианският Удинезе, съобщава новината Press Association Sport. В случай, че един от двамата бъде включен в мачовете срещу „фриулци" и Арсенал излезе победител от сблъсъка и завоюва място в групите на Шампионската лига, това ще означава, че ако до края на лятото играчите попаднат в друг клуб, тогава те няма да имат право да играят за него в най-престижния европейски клубен турнир.

- Съндърланд завърши трансфера на полузащитника на Дери Джеймс Маклийн, подписвайки с 22-годишният футболист тригодишен договор. Сумата по сделката е 350 000 паунда.

- Днешната британска преса съобщава, че Арсенал е увеличил трансферната цена на полузащитника на отбора Самир Насри. Според The Guardian, ръководството на „артилеристите" обяви сумата, за която клубът би се разделил с френския национал и тя е 25 милиона паунда.

- Второ лятно попълнение осъществи Блекбърн Роувърс - отборът се подсили с 22-годишния полузащитник на белградския Партизан и националния отбор на Сърбия Радослав Петрович.

- Капитанът на Суонзи Сити 31-годишният Гари Монк подписа преди старта на новия сезон тригодишен договор с клуба и ще остане на „Либърти Стейдиъм" до лятото на 2014 година.

- Вероятността Джоуи Бартън да остане в Нюкасъл е голяма, след като в понеделник 28-годишният полузащитник за първи път след конфликта си с ръководството на „свраките" тренира с първия отбор. По неофициална информация, през уикенда е имало разговор между играча и шефовете му и страните са постигнали помирение.

- Ювентус е готов да увеличи своето първоначално предложение за покупката на бразилския защитник на Челси Алекс, който на „Стамфорд Бридж" е оценен на 10,5 милиона паунда.

- Ливърпул не е загубил надежда да привлече в редиците си централният защитник на Бирмингам Скот Дън.

- Тотнъм има намерение до края на седмицата да приключи с трансфера на полузащитника на Реал Мадрид Ласана Диара и да възобнови преговорите с испанския гранд, който обаче отказва да се раздели с играча си за по-малко от 23 милиона евро.

- 30-годишният полузащитник на Ливърпул Кристиан Поулсен за пореден път опроверга спекулациите, че ще напусне „Анфийлд" и заяви, че смята да се бори за място в състава на Кени Далглиш.

- Лестър Сити е готов да предложи 3 милиона паунда за нападателя на Евертън Виктор Аничебе.

- 27-годишният полузащитник на миланския Интер Уесли Снайдер за първи път открито заяви, че желае да продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед, давайки по такъв начин да се разбере, че все пак е имало „неофициални преговори" с шампиона на Англия. Както е известно, през цялото лято холандският национал се свързва с трансфер на „Олд Трафорд" и през уикенда ихграчът призна, че Интер може да реши да го продаде, ако получи „правилното" предложение.

- Нюкасъл официално завърши трансфера на крилото на Манчестър Юнайтед Габриел Обертан, който подписа 5-годишен договор с клуба от „Сейнт Джеймсис Парк". Както е известно, французинът рядко попадаше в титулярните 11 на „червените дяволи" през двете си години в клуба и сега се наслаждава на перспективата за редовно игрово време със „свраките". С днешната сделка, бившият играч на Бордо става част от френската инвазия в Нюкасъл през това лято, след като по-рано тук дойдоха Кабайе, Ба, Марво и Абейда, които се присъединиха към Хатем Бен Арфа.

- Играчът на Арсенал Никлас Бендтнер със сигурност напуска "артилеристите", но не пожела да разкрие в кой отбор ще продължи кариерата си. Преди тренировка на датския национален отбор, играчът призна, че вече е взел решение да си тръгне от "Емирейтс Стейдиъм".

 

  Сподели
96