Нидерландец може да замени Бруно в Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Нидерландец може да замени Бруно в Ман Юнайтед

Съобщава се, че Манчестър Юнайтед подрежда трето нидерландско попълнение това лято, докато преследва сделки за Джошуа Зиркзее и Матайс де Лигт.

Вече има силна холандска връзка на "Олд Трафорд", тъй като "червените дяволи" наскоро обявиха завръщането на клубната легенда Рууд ван Нистелрой като нов помощник на Ерик тен Хаг , както и добавянето на Рене Хаке към треньорския състав.

Ман Юнайтед тепърва ще приключва официално първото си лятно подписване от ерата на INEOS, но се твърди, че са постигнали споразумение с Болоня да подпишат с нападателя Зиркзее срещу сума малко над границата от 40 милиона евро, като плащането ще бъде разпределено в рамките на три години.

Зиркзее трябва да премине медицински прегледи и да подпише петгодишен договор, за да се присъедини към "червените дяволи", които също настояват да подпишат с централния защитник на Байерн Мюнхен Де Лигт, като преговорите се казва, че "продължават добре“.

Смята се, че Де Лигт вече е договорил лични условия с Ман Юнайтед, докато отборът на Венсан Компани изисква около £42 милиона за холандския национал.

Холандската атака на Ман Юнайтед изглежда все още не е приключила, тъй като The Sun съобщава, че "червените дяволи" подготвят "шокиращ“ ход за нападателя на Пари Сен Жермен Шави Симонс.

21-годишният футболист се разписа за резултата, когато Холандия претърпя поражение с 2-1 от Англия на полуфиналите на Евро 2024 по-рано тази седмица.

След като напусна турнира, в медийното пространство се появиха информации, че Симонс е изправен пред "голямо решение“ за клубното си бъдеще, като Ман Юнайтед е "по петите му“, тъй като те, заедно с Байерн Мюнхен, изразяват силен интерес към универсалния нападател.

Симонс се отличи под наем в РБ Лайпциг миналия сезон, отбелязвайки 10 гола и регистрирайки 15 асистенции в 43 мача във всички състезания, година след като ПСЖ задейства клаузата за обратно изкупуване от £5,1 милиона в сделката му с ПСВ Айндховен.

При сегашното положение Симонс е на път да се завърне в ПСЖ, но се твърди, че нападателят е информирал френския гранд за желанието си да напусне това лято.

Според Manchester Evening News , интересът на Ман Юнайтед към Симонс може да накара клуба да се подготви за живот, след като капитанът Бруно Фернандеш напусне клуба.

29-годишният играч е опора в отбора на "червените дяволи", откакто се присъедини към клуба през януари 2020 г., като отбеляза 79 гола и направи 66 асистенции в 233 мача във всички състезания.

Твърди се обаче, че Фернандес е информирал клубовете от Саудитската професионална лига, че е отворен към възможността да направи лятно преминаване към Близкия изток.

Португалският национал има оставащи две години от договора си с "Олд Трафорд", а неотдавнашен доклад твърди, че Манчестър Юнайтед не гледа на преговорите за нов договор с плеймейкъра като на непосредствен приоритет.

  Сподели
318