Тен Хаг запазва контрола над трансферите


Н. Гавазов

Тен Хаг запазва контрола над трансферите

Ерик тен Хаг ще запази ветото си върху новите попълнения в Манчестър Юнайтед , след като договорът му на "Олд Трафорд" беше удължен с още 12 месеца.

Холандецът бе силно свързван с напускане към края на кампанията 2023-24 поради трудностите на Ман Юнайтед, като отборът завърши на осма позиция в таблицата на Висшата лига.

Въпреки това слабият сезон завърши с положителна нотка, побеждавайки Манчестър Сити с 2:1 във финала за ФА Къп, за да вземе трофея, а успехът също така осигури на тима място в груповата фаза на Лига Европа 2024-25.

В сряда Манчестър Юнайтед обяви, че договорът на Тен Хаг на "Олд Трафорд" е удължен с още една година, като договорът му сега е до лятото на 2026 г.

Смяташе се, че ролята на Тен Хаг ще се промени повече като старши треньор, като холандецът ще има известна степен на контрол, отнет от него, когато става въпрос за постъпления в клуба.

Въпреки това, според Daily Mail, Тен Хаг ще запази ветото си при трансферите, което означава, че той ще запази последната дума за придобивките.

Джейсън Уилкокс пристигна през април като нов технически директор на Ман Юнайтед, докато Дан Ашуърт вече е назначен за нов спортен директор на клуба и двамата също ще бъдат силно ангажирани с трансфери.

Подготовката на Ман Юнайтед за кампания 2023-24 ще започне официално в понеделник, като играчите, които не играят за своите страни това лято, трябва да се върнат в Карингтън за началото на предсезонната подготовка.

Маркус Рашфорд ще бъде сред завърналите се, като англичанинът е оставен извън състава на Трите лъва за Европейското първенство, но остават спекулации около бъдещето му на "Олд Трафорд".

Матайс де Лигт може да бъде първото лятно попълнение на Ман Юнайтед, като холандският национал е в напреднали преговори с "червените дяволи" за преминаване от Байерн Мюнхен.

Холандецът може да бъде един от двамата нови централни защитници, които ще пристигнат на “Олд Трафорд" това лято, като “червените дяволи" също се интересуват от подписа на Джарад Брантуейт от Евертън.

В зависимост от бюджета, може да пристигне и ляв защитник, като се твърди, че Милош Керкез от Борнемут се възхищава от 20-кратните шампиони на Англия.

Междувременно, централен полузащитник и централен нападател също са приоритети; Мануел Угарте от Пари Сен Жермен е силно свързван с преминаване към "червените дяволи" като попълнение в полузащитата, докато Джошуа Зиркзее от Болоня изглежда е водещата цел в последната третина на терена.

Ман Юнайтед обаче работи с ограничен бюджет това лято и ще трябва да има изходящи трансфери през следващите седмици, за да има място за новопристигнали.

  Сподели
140