Драма на Уембли - Юнайтед спечели Къмюнити Шийлд (видео)


И. Ангелов

Драма на Уембли - Юнайтед спечели Къмюнити Шийлд (видео)

Манчестър Юнайтед сътвори страхотен обрат от 0:2 до 3:2 пред близо 80 000 души на стадион "Уембли" срещу Манчестър Сити в двубоя за Къмюнити Шийлд. Първото полувреме бе ужасяващо за "червените", въпреки факта, че играха по-добре, но за изненада на противника през второто полувреме с включване на млади футболисти, които не притежават нужния опит, Юнайтед обърна Сити и спечели трофея.

Мачът започна изключително добре за "Червените дяволи", като в началото те наложиха контрол над мача и създадоха бързо ситуация. В първите 30 минути Юнайтед бяха доволни да владеят повече и да създават положения за гол. За тяхно съжаление обаче в 38-ата минута Джолиън Лескът вкара с глава след подаване от Давид Силва от фал.

В добавеното време на първото полувреме пък Един Джеко разстреля Давид Де Хеа от далечно разстояние. Това не е нетипично за младия вратар. През изминалия сезон в испанската лига той има най-много допуснати голове от удари извън наказателното поле изобщо - 11. По този начин Сити си подсигури наглед спокойно второ полувреме.

То започна отново с контрол на Юнайтед над играта. Този път това даде резултат. В 52-ата минута Ашли Йънг подаде от фал на Крис Смолинг, който откри за Юнайтед. Влезлия на мястото на Майкъл Карик Том Клевърли пък асистира на Нани в 58-ата минута за изравнителен гол. Самият Нани вкара и в продължението на мача, за да донесе трофея на Юнайтед.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
121