Три клуба засилват преследването на Грийнууд


Н. Гавазов

Три клуба засилват преследването на Грийнууд

Мейсън Грийнууд е желан от три клуба от Висшата лига това лято, като се очаква англичанинът да напусне Манчестър Юнайтед за постоянно.

В началото на 2022 г., след обвинения от жена, нападателят бе арестуван по подозрение за изнасилване и нападение, а след това бе допълнително арестуван по подозрение за сексуално насилие и заплахи за убийство.

Грийнууд също бе изправен пред обвинения в опит за изнасилване, участие в контролиращо и принудително поведение и нападение, причинило реални телесни повреди, но делото срещу него бе официално прекратено през февруари 2023 г., което му позволи да възобнови кариерата си по време на кампанията 2023-24.

Смята се, че Ман Юнайтед първоначално е взел решение да го върне в отбора си миналото лято, но е бил принуден да направи обратен завой поради реакцията на публиката.

Поради това на Грийнууд бе казано, че няма бъдеще на "Олд Трафорд", което доведе до преминаване под наем в Хетафе и той впечатли за испанския тим през сезон 2023-24 след дълъг период извън игра.

22-годишният футболист отбеляза 10 гола и шест асистенции в 36 мача за Хетафе, включително осем гола и шест асистенции в 33 мача в елита на Испания.

Новият миноритарен акционер в Ман Юнайтед Сър Джим Ратклиф намекна през февруари, че Грийнууд може потенциално да се върне в състава на "червените дяволи" за кампанията 2024-25.

Въпреки това се смята, че окончателното напускане това лято е най-вероятният изход от ситуацията, като отбори като Борусия Дортмунд , Атлетико Мадрид и Ювентус са свързани с неговите услуги.

Според Football Insider има интерес и от Висшата лига и три клуба от висшата лига на Англия засилват опитите си да го привлекат.

Малко вероятно е Манчестър Юнайтед да му позволи да се присъедини към друг английски клуб, но остава да видим дали ще пристигнат подходящи предложения от чужбина.

Всяка продажба на Грийнууд това лято би представлявала чиста печалба съгласно правилата за печалба и устойчивост на Висшата лига, позволявайки на клуба да подсили отбора си преди следващия сезон.

Преди да бъде арестуван, нападателят бе смятан за един от най-добрите млади таланти в световния футбол, отбелязвайки 35 гола и регистрирайки 12 асистенции в 129 мача за Ман Юнайтед във всички състезания.

Договорът на Грийнууд с "Олд Трафорд" трябва да изтече през юни 2025 г., но се предполага, че сделката му може да бъде удължена, за да се защити цената му.

Скорошен доклад твърди, че англичанинът иска да се завърне в Хетафе това лято, но столичният клуб няма финансовата мощ да го има за постоянно.

Манчестър Юнайтед посочи Грийнууд в своя списък от играчи, които ще задържи в сряда следобед, но бе потвърдено от клуба, че Брандън Уилямс ще последва Антъни Марсиал и Рафаел Варан от изходната врата.

  Сподели
382