Сър Чарлтън отдаде почит на Едвин ван дер Сар (снимки)


Н. Гавазов

Сър Чарлтън отдаде почит на Едвин ван дер Сар (снимки)

Легендата на Манчестър Юнайтед Сър Боби Чарлтън отдаде почит на пенсиониралия се Едвин ван дер Сар, заявявайки, че холандецът е уникален вратар. Както е известно, снощи 40-годишният бивш страж на „червените дяволи" се радваше на едно незабравимо изпращане, с което каза сбогом на футбола като играч, след като повече от две десетилетия пазеше за Холандия, Аякс, Ювентус, Фулъм и Манчестър Юнайтед. Ветеранът взе участие в два приятелски мача, като и двата завършиха с победи за неговия отбор.

В двубоя между Аякс'95 и Холандия'98, Ван дер Сар запази вратата си суха, а отборът му Аякс спечели с гол на Овермарс, който с великолепен удар отбеляза единственото попадение в двубоя. Преди това, стражът пък помогна на своя „Дрийм тимът" да победи с 2:1 Аякс.

„Това е уникален вратар. Той има толкова много талант и силен характер. Може би той е най-добрият вратар, който някога Юнайтед е имал. Притежавахме Шмайхел, но Ван дер Сар е наистина уникален", заяви Сър Боби Чарлтън.

„Той е победител. Дори на тренировките, даваше 100 процента от себе си, а това нещо в Англия се цени", коментира бившият нападател на Арсенал Денис Бергкамп.

„Голяма благодарност към големия футболист. За мен беше истинско удоволствие да играя редом с него. Уважения Едвин", написа пък в страницата си в Twitter Рио Фърдинанд.

        

  Сподели
91