Дженас е убеден, че Ман Юнайтед трябва да уволни Тен Хаг


Н. Гавазов

Дженас е убеден, че Ман Юнайтед трябва да уволни Тен Хаг

Бившият полузащитник на Англия Джърмейн Дженас е убеден, че Манчестър Юнайтед трябва да уволни своя мениджър Ерик Тен Хаг.

Тен Хаг спечели втория си трофей от два сезона в Юнайтед миналия уикенд с победа с 2:1 над Манчестър Сити във финала за ФА Къп.

Въпреки това, Юнайтед завърши на осмо място във Висшата лига, след като игра посредствен футбол през голяма част от сезона, а Дженас просто не вярва, че Тен Хаг може да превърне "червените дяволи" в доминираща сила.

"Е, феновете и всички в момента чувстват, че Манчестър Юнайтед внезапно направи едно от най-добрите си представяния за сезона с тази победа.

Лично аз все още смятам, че трябва да привлекат някой друг, защото трябва да вземете предвид работата на мениджъра през целия сезон.

Когато гледам Манчестър Юнайтед в момента... Нека все пак вземем предвид, че това беше много специфичен мач и всичко се реши в един мач.

Беше много както си мислеха: Манчестър Сити ще има много притежание и ние можем да се отпуснем и да играем на контраатака. Но феновете на Манчестър Юнайтед няма да търпят това всяка седмица на "Олд Трафорд". Те ще искат да притежават топката, да доминират в мача, да играят вълнуващ атакуващ футбол, нали?

Така че аз лично не виждам къде искат да бъдат след две години. Не мисля, че съм виждал много мачове, в които мога да кажа: "Това бе играта на Ерик Тен Хаг". Все още не знам какво той прави!

Ако погледнете след две, три, пет години, просто не мисля, че това е човекът, който ще върне Манчестър Юнайтед до доминиращата позиция, от която се нуждаят“, заяви Дженас.

  Сподели
276