Астън Вила и Ливърпул в зрелищно реми


И. Ангелов

Астън Вила и Ливърпул в зрелищно реми

Астън Вила посрещна Ливърпул в срещата от предпоследния тридесет и седми кръг на английската Висша лига. Днес на "Вила Парк" гостите водеха с два гола, но късна драма и геройства от Джон Дюран доведоха до крайното 3:3, с което двата тима не помръднаха от четвърто (Вила) и трето място (Ливърпул).

След около минута игра днес Еми Мартинез си вкара нещастен автогол когато улови лесно центриране на Елиът, но изпусна топката във вратата си за 1:0. Така Вила трябваше да се хвърли за да върне увереността си и гола. Това стана в 11-ата минута когато Уоткинс се включи от ляво и върна на дъгата за Тилеманс и мощен удар през Алисон за 1:1.

В 23-ата минута обаче Ливърпул поведе отново когато Джо Гомез се включи в края на една контра и бе изведен на позиция за подаване от Диаз, той пусна добре за Гакпо на празна врата и това бе 2:1.

Второто полувреме започна подобно на първото и в 48-ата минута Елиът отново центрира, този път перфектно за Куанса и той матира Мартинез с глава за 3:1. Отново Вила се хвърли за да върне попадението и в 52-ата минута Уоткинс го направи, но ВАР отмени гола. Последва отменено попадение и за гостите.

В 77-ата минута Джон Дюран се появи в нападение за Вила на мястото на Дъглас Луиз. Почти веднага нападателят се разписа след като в 85-ата минута с нисък удар матира Алисон за 3:2, а в 89-ата направи и 3:3 когато Бейли стреля от дистанция и нападателят без да иска отклони над вратаря за попадението.

  Сподели
286