Пеп: Графикът е абсурден


И. Ангелов

Пеп: Графикът е абсурден

Мениджърът на Ман Сити Пеп Гуардиола остана бесен след победата на неговия отбор над Челси в полуфинала за Купата на Англия, поради програмата на "гражданите". Гуардиола беше разгневен от графика, след като видя как отборът му отпадна от Шампионската лига срещу Реал Мадрид след дузпи в сряда. За сравнение, никой от останалите 3 полуфиналиста на ФА Къп не игра в средата на седмицата.

Гуардиола вярва, че мачът на Сити е трябвало да бъде насрочен за неделя, за доброто на неговите играчи, и той изрази учудването си, че играчите на неговия Сити все още са на крака след последния съдийски сигнал, след като са играли 120 минути само няколко дни преди това.

Гуардиола каза пред BBC Sport: "Това е неприемливо. Наистина е неприемливо. Ковънтри, Юнайтед, Челси не играят тази седмица и ни накараха да играем днес. Следващата седмица, в петък, ще бъде по-добре.“

Попитан от водещия Гари Линекер дали се чувства несправедливо третиран, Гуардиола отговори:

"Невъзможно е. За здравето на играчите. Не е нормално, честно казано, не е нормално. Тъй като печеля, имам смелостта да ви го кажа, а при загуба аз бих млъкнал, но не е възможно да продължиш 120 минути, всички вие сте футболисти, емоцията да играеш в Мадрид, полуфиналите, начинът, по който губим и всичко останало, така че честно казано, знам, че в тази страна е специално. По много причини, но това е за здравето на играчите, не разбирам как оцеляхме днес."

Попитан дали е повдигнал въпроса пред ФА, той отговори: "Гари, мислиш ли, че нашите искания ще променят нещо? Единствената сила, която имам, казвам тук, че няма да промени нищо. Знам го от много години, но защо играем днес, а не утре, след като Ковънтри, Юнайтед и Челси не играят в средата на седмицата, защо да нямаме още един ден за здравето на играчите?"

Сити играе във Висшата лига в четвъртък срещу Брайтън, а след това ще играе отново в неделя срещу Нотингам Форест.

  Сподели
154