Клоп коментира формата на Салах


И. Ангелов

Клоп коментира формата на Салах

Юрген Клоп не е притеснен от формата на Мохамед Салах пред вратата, въпреки че той отново имаше проблеми по време на отпадането от Аталанта в Лига Европа. Салах откри резултата срещу Аталанта от дузпа на "Стадио Атлети Адзури д'Италия" в четвъртък вечерта, но не успя да вдъхнови Ливърпул за завръщане след първото 3:0 от първия четвърфинал. Вместо това той беше обвинен в пропиляване на положения и впоследствие трябваше да бъде изваден през второто полувреме, въпреки че отборът му изоставаше с два гола в общия резултат.

Клоп обаче омаловажи неефективността на Салах пред гола. Вместо това той настоя, че пропускането на шансове е неразделна част от спорта и не е повод за тревога:

"Не съм особено загрижен“, каза Клоп. "Това правят нападателите. Така е. Ние трябва да го преживеем, той трябва да го преживее. Той е един от най-опитните играчи в отбора. Това е всичко.

"Не че Мо не е пропускал шансове и преди в живота си, това е част от играта. Дузпата беше супер убедителна, супер дузпа и след това следващият шанс, където нямаше късмет, но това не е първият път, когато се пропускат такива положения... няма да правя голяма история от това.“

Въпреки това, Клоп се съсредоточи върху по-големите проблеми, особено при създаването на възможности за гол, срещу добре тренирани защити като Аталанта:

"Нямахме достатъчно шансове“, каза той. "Трябва да създаваме малко повече, отколкото направихме през първото полувреме, тъй като бе ясно, че имаме нужда от резултат, за да дестабилизираме противника и ако имахме втори гол, щеше да им е трудно, тъй като следващият гол ни вкарва в продължения, но ние не стигнахме до това. Ако не заслужавате нещо, всичко е наред в крайна сметка".

Фокусът на Ливърпул сега се измества изцяло към надпреварата за титлата във Висшата лига, където изостават от Манчестър Сити с две точки и са наравно с Арсенал. Те ще излязат на терена срещу Фулъм в неделя на "Крейвън Котидж".

  Сподели
259