Трансферни новини за 22.07


Н. Гавазов

Трансферни новини за 22.07

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини се надява да привлече в отбора си още две-три нови имена. В същото време, сагата с Карлос Тевес продължава, но в друга посока - днес в британската преса се появи снимков материал, на който се вижда как съпругата на аржентинският нападател се ръкува с техническия директор на Интер Марко Бранка. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Мениджърът на КПР Нийл Уорнък не скрива, че ще бъде щастлив, ако види в редиците на оглавявания от него отбор нападателят на Тотнъм и националния отбор на Англия Питър Крауч, но също така допълни, че вероятността да подпише с играча е малко вероятна.

- Мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш отбеляза блестящата игра на младия нападател на Андерлехт и националния отбор на Белгия през миналия сезон и опроверга слуховете в пресата, че лондончани ще се подсилят с таланта.

- Агентът на Мариано Павоне, който не успя да осъществи трансфера на своя клиент в Блекбърн, заяви, че фаворит за подписа на бившия играч на Бетис е Суонзи Сити, но предупреди уелския клуб, че трябва да почака, за да бъде обмислена ситуацията.

- Дейвид Бекъм заяви, че ако някога се завърне във Висшата лига на Англия, това ще стане само в бившия си отбор Манчестър Юнайтед.

- Мениджърът на Фулъм Мартин Йол, който в снощния мач от Лига Европа срещу Крусейдърс не включи в състава 25-годишният вратар Дейвид Стокдейл, потвърди, че играчът е близо до това, да бъде отправен под наем в клуб от Чемпиъншип. Според специалистите, най-вероятно става дума за Ипсуич Таун.

- Агентът на Карлос Тевес Кия Джурабчиян заяви, че със сигурност ще се намери клуб, който ще поиска да подпише с неговия клиент. В същото време, в британската преса се появиха снимки, на които аржентинският нападател се намира в компанията на представители на миланския Интер.

- Сток Сити е близо до подписване с 26-годишният полузащитник на Ювентус Момо Сисоко, който в миналото защитаваше цветовете на Ливърпул. Стойността на играча на националния отбор на Мали е около 7 милиона паунда.

- 22-годишният полузащитник на Ливърпул Джей Спиринг, от когото както по-рано се разбра се интересува Уулвс, ще остане на „Анфийлд" и ще се бори за титулярно място.

- 26-годишният нападател на Фрайбург Сисе, от чиито услуги се интересува Блекбърн, за пореден път заяви, че желае да продължи кариерата си в Англия. Пречка за евентуалният му трансфер може да се окаже сумата от 15 милиона евро, която немския клуб иска за сенегалеца.

- Кени Милър премина успешно медицинските изследвания в Кардиф Сити и трансферът ще бъде официално обявено, след като играчът получи международно освобождаване. Това може да стане още тази вече. В същото време стана ясно, че уелският клуб привлече в редиците си 20-годишният полузащитник на братиславския Слован Филип Кис, който ще играе под наем в Кардиф.

- Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини е убеден, че той трябва да подпише с трима нови играчи, независимо дали Карлос Тевес ще остане или ще бъде продаден. Италианският специалист смята също така, че аржентинският нападател остава важна фигура в клуба, въпреки желанието му да напусне Ийстландс. Както е известно, 27-годишният нападател видя как надеждите му за завръщане се изпариха, след като бразилският Коринтианс, който по-рано извади 40 милиона паунда за него, във вторник обяви, че се отказва от сделката, тъй като трансферния прозорец в страната затваря.

- Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън потвърди появилата се по-рано информация, че на корееца Джи Сун Парк ще бъде предложено да подпише нов 2-годишен договор. Настоящият контракт на футболиста изтича в края на сезона и по-рано се появиха спекулации относно неговото бъдеще на „Олд Трафорд", като една част от слуховете го свързваха дори с преминаване в китайския Гуанджоу.

 

  Сподели
88