Далглиш: Искам златен медал от Суарес


Н. Гавазов

Далглиш: Искам златен медал от Суарес

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш е уверен, че силната игра на уругвайския нападател Луис Суарес на провеждащият се в Аржентина турнир Копа Америка ще окаже огромно позитивно влияние на играта на неговия отбор през новия сезон. Както е известно, играчът на „мърсисайдци" се превърна в герой по време на полуфиналния двубой от първенството на Южна Америка срещу Перу, в който Уругвай победи с резултата 2:0, като и двете попадения бяха дело на Суарес. По-рано Луис записа на сметката си още едно попадение и по такъв начин се изравни с Агуеро по отбелязани голове на турнира и е напълно вероятно да спечели голмайсторския приз.

Според Кени Далглиш, една победа в неделя на финала на турнира срещу Парагвай, ще се превърне в празник не само за Уругвай, но и за Ливърпул.

„Ние всички много се радваме за Луис. Той се представи, като истински герой, отбеляза хубави голове и доказа, че винаги може да бъде заплаха за противника. Класирането на финал - това е голямо постижение за него, още повече, че приноса му за успеха на Уругвай е значителен. Ние всички искаме, той да победи на финала и да се завърне със златен медал", цитира Sky Sports думите на Далглиш.

Предстоящият в неделя мач ще стане за Суарес девети през това лято, след което той ще бъде освободен в заслужена почивка и ще се завърне в базата на клубния си отбор няколко дни преди началото на сезона.

„Както и да завърши финала, Луис ще се завърне в приповдигнато настроение. Той винаги се е отличавал с голям ентусиазъм и да бъде отново сред нас ще бъде наистина великолепно", допълва мениджърът на Ливърпул.

 

  Сподели
82