Трансферни новини за 20.07


Н. Гавазов

Трансферни новини за 20.07

Жителят на Шотландия Крис Уейр, който участва в разиграването на лотарията EuroMillions и изтегли печелившият джакпот в размер на 161 милиона има намерение да плати трансфера на звездата на Барселона Лионел Меси, съобщава The Daily Mirror. В същото време стана ясно, че друга аржентинска звезда - Карлос Тевес остава на Ийстланд, след като Коринтианс и сегашният му отбор Манчестър Сити не се разбраха по условията на евентуалния му трансфер. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Както съобщи ръководството на мексиканския Пачука, Ливърпул е готов да привлече настоящата звезда на тима Марко Буено, който е сравняван с нападателя на Юнайтед Хавиер Ернандес.

- Президентът на Интер Масимо Морати се надява, че Уесли Снайдер ще остане с клуба и няма да се присъедини към Манчестър Юнайтед, но и призна, че все още не е напълно ясно бъдещето на креативния полузащитник. Холандецът се свързва с трансфер в шампиона на Англия още от назначаването на Гасперини.

- Фулъм е близо до трансфер с 23-годишният полузащитник на чешкия Слован Марел Гек. Вчера играчът пристигна в Лондон, за да премине медицински изследвания, които днес приключиха успешно и в близко време футболистът ще се присъедини към отбора воден от Мартин Йол.

- 24-годишният нападател на Манчестър Сити Жо се завърна в родината си Бразилия, където ще играе под наем в отбора на Интернасионал.

- Наставникът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс съобщи, че полузщитника Том Клевърли и нападателя Дани Уелбек, които през изминалия сезон играха под наем съответно в Уигън и Съндърланд, през новата кампания ще останат на „Олд Трафорд" и ще се борят за титулярно място.

- Мениджърът на Блекбърн Стив Кийн съобщи, че до този момент в клуба не е пристигала оферта за защитника Кристофът Самба, въпреки спекулациите за възможен трансфер на играча в Арсенал или Тотнъм.

- Президентът на Сток Сити Питер Коутс съобщи, че основен приоритет пред клуба си остава привличането на нападател и ако се вярва на слуховете, в сферата на интересите на „грънчарите" попада Питър Крауч от Тотнъм.

- Стив Брус, в отговор на критиките на Сър Алекс, който обвини Съндърланд в промяна на условията по трансфера на Дарън Гибсън, обеща да се срещне с шотландския специалист веднага след като той се завърне от американското си турне.

- Сделката между Манчестър Сити и Коринтианс относно евентуалното преминаване на Карлос Тевес в бразилския клуб няма да се състои заради финансови неуредици. По такъв начин, аржентинският нападател е изправен пред това да се завърне на Ийстланд, въпреки желанието си да напусне отбора на Роберто Манчини, за да бъде близо до двете си дъщери, които живеят в Буенос-Айрес. По такъв начин, най-големия трансфер в бразилския футбол няма да се състои.

- Мениджърът на Рейнджърс Макойст потвърди, че клуба е отправил официално предложение за покупката на 31-годишния нападател на Бурсаспор Кени Милър.

- Килмарнък потвърди трансфера на бившия нападател на Селтик Бен Хатчинсън.

- 35-годишният полузащитник Джордж Боатенг, който по-рано защитаваше цветовете на Мидълзбро, Астън Вила и Хъл Сити, днес се присъедини към Нотингам Форест, подписвайки с отбора воден от Стив Макларън 12-месечен договор.

- Карлос Тевес най-вероятно ще остане в Манчестър Сити, след като трансфера му в Коринтианс пропадна, смята бившият защитник на „гражданите" Стив Хауи. Той също така смята, че аржентинецът трябва да забрави за всякакво напускане и да съсредоточи цялата си енергия върху представянето си в Сити и изпълнението на ангажиментите си към отбора.

- Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш призна, че ако има още нови попълнения в тима, то това ще е за сметка на играчи, които ще бъдат продадени. Далглиш е активен през това лято и вече привлече Стюърд Даунинг от Астън Вила, както и Чарли Адам от Блекпул, а и Джордън Хендерсън от Съндърланд.

- Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап е заинтересуван от нападателя на Манчестър Сити Адебайор, който прекара втората половина на сезона под наем в Реал Мадрид. Както е известно, испанският клуб намекна, че желае отново тонгоанеца, но Жозе Моуриньо е набелязал и други играчи, което е възможност за „шпорите" да отмъкнат футболиста.

- 19-годишният нападател на костариканския клуб Депортиво Саприс Джоел Кемпбъл се отказа от преминаването си в Арсенал, обяснявайки своето решение с желанието си напълно да се фокусира върху предстоящото световно първенство по футбол U - 20. Също така стана известно, че и други клубове са отправили предложения към играча.

- Жителят на Шотландия Крис Уейр, който участва в разиграването на лотарията EuroMillions и изтегли печелившият джакпот в размер на 161 милиона има намерение да плати трансфера на звездата на Барселона Лионел Меси, съобщава The Daily Mirror. Според изданието, Уейр желае аржентинецът да заиграе за отбора от неговия роден град - Лагс Тистл. Интересното е, че клубът се издържа само от доброволни средстава на граждани.

 

  Сподели
101