Суарес може да не помогне на Ливърпул в началото на сезона


Н. Гавазов

Суарес може да не помогне на Ливърпул в началото на сезона

Нападателят на Ливърпул и националния отбор на Уругвай Луис Суарес няма да е на разположение за началото на новия сезон, заради ангажиментите си в турнира Копа Америка. Както е известно, футболистът изигра основна роля за състава на „Ла селесте" пстрана може дао пътя към полуфиналите, но успехът на неговата  отложи завръщането му в Англия за предсезонната подготовка на „мърсисайдци".

Ако Уругвай стигне до финала, на Суарес ще му останат само 3 седмици почивка до началото на сезона, но според помощника на Далглиш- Стив Кларк, клубът е готов за късното завръщане на нападателя.

„Сега във футбола трябва да приемем, че различните страни и различните континенти имат свои турнири. Играчите трябва да отидат и да направят най-доброто за своята страна. Когато се завръщат ние ги подлагаме на физически и психически тренировки, а след това решаваме как да ги вместим в графика си. Ако те са готови за началото на сезона - всичко е добре. Но ако се нуждаят от още малко време за възстановяване, тогава се дава шанс на други играчи", обяснява Стив Кларк.

 

  Сподели
76