Челси даде на Атлетико Мадрид заместник на Де Хеа


Н. Гавазов

Челси даде на Атлетико Мадрид заместник на Де Хеа

Както се очакваше, веднага след подписването с 19-годишният вратар на белгийския Генк Тибо Куртуа, Челси изпрати играча под наем в Атлетико Мадрид. Към настоящия момент младият футболист завърши трансфера си на „Стамфорд Бридж" и отначало се предполагаше, че ще остане в състава на „сините", но след това се появиха спекулации, че лондончани планират да го отправят под наем за една година в друг отбор - най-вероятно Атлетико, което се и случи.

Испанският клуб по-рано бе един от претендентите за подписа на Куртуа, в който „дюшекчиите" виждаха заместник на преминалия в Юнайтед Де Хеа и в крайна сметка, белгиецът все пак ще играе на „Висенте Калдерон", макар и за един сезон.

„За мене по-добре да замина за Испания, защото там ще науча повече, отколкото в Белгия. Аз съм длъжен да се боря за основно място в състава, но такъв е живота, когато си на върха. Най-лекият вариант бе да остана в Генк. Възможно е да бъда отдаден под наем за две или три години, преди да заема титулярното място за постоянно - съгласен съм с това", цитира Sky Sports думите на Куртуа.

„Важното е, че играчите в тима ме приеха много топло. Вече ме представиха и се запознах с Лампард, а Тери си поприказва с мен. Дидие Дрогба ми каза, че ме е гледал по телевизията когато съм празнувал титлата с Генк. Разговарях и с Чех - всичките те са чудесни хора", допълва 19-годишният вратар.

 

  Сподели
116