Партей ще напусне Арсенал през лятото


Н. Гавазов

Партей ще напусне Арсенал през лятото

Арсенал е готов да освободи халфа Томас Партей в края на сезон 2023-24.

30-годишният играч премина в "артилеристите" от гранда от Ла Лига Атлетико Мадрид през октомври 2020 г. за £45 милиона, като оттогава е играл 104 пъти в Англия.

Времето за игра на Партей през текущата кампания бе силно ограничено от редица проблеми с контузии, като за последно изпълнителят се появи за състава на Микел Артета през октомври.

Борейки се с дълготрайна контузия на бедрото, националът на Гана е изиграл само четири мача от Висшата лига през този сезон, като се състезава само за 251 минути във футбола от най-висок клас.

Според The ​​Mirror , Арсенал е готов да остави Партей да напусне Северен Лондон в края на настоящия сезон, въпреки че договорът му не изтича през лятото.

В доклада се твърди, че "артилеристите" са все по-разочаровани от проблемите с контузиите на халфа, които го накараха да пропусне по-голямата част от кампанията до момента.

Разбираемо е, че Артета е бил готов да остави Партей да напусне през летния трансферен прозорец преди сезона.

Лондончани претърпяха лятна реконструкция на халфовата линия, привличайки Деклан Райс и Кай Хаверц, съответно от Уест Хем Юнайтед и Челси.

Тъй като нямаше подходящи предложения за услугите на Партей, Арсенал бяха принудени да задържат 30-годишния играч в клуба и - през голяма част от текущия мандат - в лазарета.

Смята се, че Ювентус е бил заинтересован да привлече бившия играч на Атлетико през Новата година, но "Старата госпожа" в крайна сметка е решила да не го налага през януари поради многото му контузии.

Гигантите от Серия А обаче може да се завърнат на масата през лятото, дотогава Партей може да е шампион на Висшата лига под ръководството на Артета.

След жизненоважен успех с 3-1 над лидера в лигата Ливърпул в неделя следобед, "артилеристите" се приближиха на две точки от "червените" на Юрген Клоп.

Очакваше се, че Партей ще се завърне този месец след продължителен период извън строя, но Артета предостави тревожна информация за ганаеца преди сблъсъка с Ливърпул.

"С Томас (Партей), за съжаление, имахме малък неуспех преди няколко дни“, каза босът на Арсенал Артета преди гостуването на Ливърпул през уикенда.

"Аз не съм лекар, но той усети нещо в много подобна област и не можеше да тренира през последните няколко дни".

  Сподели
226