Трети играч на Нюкасъл не получи американска виза


Н. Гавазов

Трети играч на Нюкасъл не получи американска виза

Подписалият през лятото с Нюкасъл Йохан Кабайе стана третият играч за „свраките", на когото бе отказана входна американска виза и по такъв начин, 25-годишният французин ще пропусне предсезонното отвъдокеанско турне на своя отбор, съобщава новината АР. Заедно с бившия полузащитник на Лил, който пристигна на „Сейнт Джеймсис Парк" срещу сумата от 4,8 милиона паунда, на Острова останах също така Джоу Бартън и Нил Ренджър, на които посолството на САЩ също отказа да издаде визи.

Отсъствието на Кабайе ще бъде поредният удар за наставника на тима Алън Пардю, който се надяваше по-бързо да приобщи новото попълнение в отбора именно по време на престоя в Америка. Мениджърът заяви миналия четвъртък, че отпадането на Бартън няма да се отрази на титулярното му място и той ще вземе участие в първия двубой на „свраките" през новата им кампания във Висшата лига.

Тримата играчи не се присъединиха към съотборниците си, които в неделя отлетяха за Америка, но в края на тази седмица те ще отпътуват с втория отбор на Нюкасъл за Холандия, където ще изиграят два мача срещу местни отбори.

В същото време, още вчера играчите на „свраките" започнаха занимания в Канзас, в навечерието на първия си мач на американска земя срещу Спортинг Канзас Сити. Те ще продължат своята подготовка и през седмицата, преди да се изправят в неделя срещу Орландо Сити и следващия вторник срещу Колъмбъс Крю.

 

  Сподели
113