Ливърпул с пет над Норич


И. Ангелов

Ливърпул с пет над Норич

Ливърпул посрещна Норич в срещата от четвъртия кръг на ФА Къп. Днес на "Анфийлд" в най-старото състезание домакините от Ливърпул спечелиха с 5:2 и можеха да водят и двойно при по-голяма концентрация и късмет в предни позиции. Рано в срещата гредата помогна на гостите да запазят вратата си.

В 16-ата минута резултатът бе открит от Къртис Джоунс, който вкара след подаване на МакКонъл за 1:0. Изненадващо в първото си положение след това Норич върна гол за 1:1 в 22-ата минута. Само шест минути след това обаче "червените" върнаха предимството си когато Нунез получи от Брадли на дъгата и стреля покрай вратаря за 2:1.

След почивката 3:1 направи Жота след слаба изява в защитата на противника. Това стана в 53-ата минута, а две след това Ван Дайк, Собослай и Робертсън се появиха в игра. Именно Ван Дайк в 63-ата минута направи 4:1, и логичното отпускане на домакините позволи на Сайнц в 69-ата минута да вкара красив гол с фалц от дистанция - 4:2.

В 95-ата минута крайното 5:2 оформи Гравенберг с глава от близо, намерен отново от Конър Брадли, който изигра страхотен двубой.

В петия кръг на ФА Къп Ливърпул посреща победителя от двойката Уотфорд и Саутхемптън, които все още не са излъчили победител.

  Сподели
304