Почетино разказа за плановете си за зимната пауза


Н. Гавазов

Почетино разказа за плановете си за зимната пауза

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино говори за плановете си за зимната пауза.

Както всички отбори от Висшата лига, Челси ще може да почива 10 дни през януари. За "сините" този срок дойде след победата с 1:0 над Фулъм миналата събота.

Някои наставници използват зимните почивки, за да организират тренировъчен лагер, други хвърлят цялата си енергия в търсене на подсилване на трансферния пазар, но Почетино реши да го направи по свой начин. Маурисио даде три дни почивка на играчите си, а самият той отлетя за Барселона, за да си почине.

"Честно казано, предпочитам телефонът ми да не звъни. Ако не звъни, ще бъде много по-добре за мен.

Трябва да дадем почивка на играчите, а също и на персонала, защото това е наистина стресиращ период и трябва да си поемем глътка въздух. Тази почивка ще бъде много полезна.

След това ще се подготвим. Ще имаме седем дни, за да се подготвим за реванша (от Купата на лигата) срещу Мидълзбро във вторник, Астън Вила за ФА Къп в петък и след това отново играем във Висшата лига в сряда.

Това са три мача в три различни състезания, но мисля, че те се нуждаят от три дни почивка. Те трябва да се възстановят, за да преминат през втората половина на сезона.

Има твърде много състезания и твърде много от нашите играчи ще отсъстват с националните си отбори през март, така че сега се нуждаят от почивка“, заяви Почетино.

  Сподели
191