Почетино: Време е Броя да се изправи след гола си


Н. Гавазов

 Почетино: Време е Броя да се изправи след гола си

Маурисио Почетино призна, че иска да види прогрес при нападателя на Челси Армандо Броя след гола му срещу Престън Норт Енд.

След като Николас Джаксън бе извън ига заради повиквателна за националния отбор на Сенегал и Кристофър Нкунку лекуваше лека контузия на тазобедрената става, на Броя бе прехвърлена отговорността в центъра на атаката.

Преди двубоя в събота от третия кръг на Купата на Англия албанският национал отбеляза само веднъж - случайно попадение срещу Фулъм - в пет титулярни мача и девет резервни излизания във всички турнири този сезон.

За 57 минути от срещата с тима от Чемпиъншип Броя до голяма изолирана фигура, докато не изведе Челси напред с момент на качество в играта.

Нахлувайки при центриране на Мало Густо, 22-годишният футболист насочи мощен удар с глава към далечния ъгъл на мрежата през вътрешната страна на гредата.

Този гол насочи "сините" към победа с 4:0 на "Стамфорд Бридж" , като Тиаго Силва , Рахим Стърлинг и Енцо Фернандес също се разписаха.

"Беше наистина важно за него да отбележи. Броя трябва да използва този тип мачове, за да бележи, да усеща мрежата и да се подобрява. Трябва да подобри не само физическа си форма, но и езика на тялото си. Той трябва да върви напред и да се движи повече. Трябва да се усмихва повече и да бъде по-позитивен. Потенциалът му е невероятен. Говорим за един от младите нападатели в Англия и в Европа с най-голям потенциал. Но проблемът сега е, че той трябва да продължи да се развива и ние ще се опитаме да му помогнем да осъзнае, че това никога не е достатъчно. Армандо отсъстваше почти една година заради сериозна контузия и разбира се сега му трябва време. Не му е лесно да се представи и да бъде на нивото, което очакваме. Нашите очаквания са големи и ние наистина вярваме в него. Ще го караме да се подобрява всеки ден. Казах му да се усмихне. Винаги се шегуваме как той трябва да се усмихва, да се смее, да влага в себе си повече добра енергия и да бъде по-щастлив, щастливо момче“, заяви Почетино.

Аржентинският специалист коментира и поредната контузия на Кристофър Нкунку.

"Наистина е трудно. Обстоятелствата са наистина тежки от началото на сезона. Броха, Нкунку, Лавия, понякога е трудно да се обясни на феновете защо се случват тези травми. С Нкунку, ние не искахме да оказваме натиск върху него, защото знаем, че след дълго време контузен винаги е трудно да се върнеш и да започнеш да играеш. След шест месеца извън игра винаги е трудно. Днес той не игра, защото има някакъв проблем в бедрото след тренировката вчера. Нека мине прегледите, за да видим дали ще е готов за следващите мачове. Това е проблемът, футболистите имат нужда от игрово време, за да се върнат към най-добрата си форма, но понякога няма как да им го осигурим, защото ние сме Челси и трябва винаги да побеждаваме", допълни Маурисио.

  Сподели
179