Ливърпул с победа в Бърнли


И. Ангелов

Ливърпул с победа в Бърнли

Бърнли посрещна Ливърпул в срещата от поредния деветнадесети кръг на английската Висша лига. Днес Ливърпул направи пет промени от отбора, направил равенство в битката за върха с Арсенал последно, като гостите на Юрген Клоп спечелиха с 2:0 макар да пострадаха и от отменен гол, а и целеха гредата на противника.

След само 6 минути игра Гакпо и Нунез организираха гол за последния с вътрешната част на крака и 1:0. Последваха няколко силни изяви на Трафорд на вратата на Бърнли. В 28-ата минута той се пропука отново когато Тейлър не се справи в защита и Гакпо завърши, но ВАР отсъди нарушение на Нунез срещу бранителя.

В 33-ата минута Салах можеше да вкара от полуволе, но намери горната греда над Трафорд. След почивката в 55-ата минута гостите вкараха отново, но голът не бе присъден поради засада.

Към края Бърнли започна да отговаря с прекрасни изяви на Одоберт, но пропусна няколко възможности и Ливърпул успя в 91-ата минута да достигне 2:0. Голът бе дело на две резерви след като Диаз намери с пета завърналият се преди 6 минути Жота, а португалецът матира Трафорд от труден ъгъл.

  Сподели
304