Забраниха на Бартън да посещава САЩ


Н. Гавазов

Забраниха на Бартън да посещава САЩ

Полузащитникът на Нюкасъл Юнайтед Джоуи Бартън ще пропусне турнето на „свраките" в САЩ, след като не получи виза от американското посолство в Лондон, съобщи АР. Както е известно, играчът има криминално досие заради сбиването си през 2008 година край заведение в Ливърпул, а освен това, той бе осъден за нападение над тогавашния си съотборник в Манчестър Сити Дабо по време на една от тренировките на тима.

Бартън е бил уведомен от посолството на САЩ, че няма да получи виза за страната и по всичко изглежда, че 28-годишният играч се е примирил с решението.

„За съжаление, отказаха да ми издадат виза, заради моето минало. Жалко, че не мога да пътувам с клуба си на това турне, въпреки, че очаквах да бъде третирам по-различно, отколкото всеки в подобна ситуация. Всичко, което мога да направя е да продължавам със заниманията индивидуално и да подобрявам формата си. Искам да поднеса отново извиненията си към всички фенове на Нюкасъл Юнайтед, както и към нарастващите привърженици на отбора в САЩ, които аз очаквам да срещна в бъдеще", цитира АР думите на Бъртън.

Все пак, полузащитникът ще замине на турне, но това ще стане с резервите на отборите, които на 20 юли отлитат за Холандия, където ще изиграят два мача срещу Утрехт и Алмере Сити.

 

  Сподели
259