Клоп: Трудно е да поправяме състава януари


И. Ангелов

Клоп: Трудно е да поправяме състава януари

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че не е много вероятно отборът да успее да замени контузения за дълго Жоел Матип, освен ако "под коледната елха" няма подарък от световна класа. 32-годишният Матип може да не играе повече в сезона след като скъса кръстни връзки в последната си среща срещу Фулъм за мърсисайдци.

Пред репортерите мениджърът заяви: "Всички говорят, че имаме нужда от още един играч, но всички те струват пари и трябва да са правилните играчи. Кажете ми клуб, който иска да продаде топ, топ, топ централен защитник. Не централен полузащитник, а топ централен защитник, защото трябва да играе за "Ливърпул". Така че защо трябва да започваме този процес?

"От четири или пет дни знаем, че Джоел ще отсъства дълго време и това е наистина лошо за нас, но все още имаме четирима централни защитници и това е абсолютно нормално. Ако предварително бяхме включили пети централен, това е съвсем различна динамика на отбора: когато единият не участва, не виждаме стъпки с него.

"Дали сега е перфектно? Бих казал, че е, стига да можем да излезем с тях четиримата. Ако не, тогава ще бъде по-сложно с оглед на количеството предстоящи мачове. Но това никога не е било страната на чудесата, в която привличаш централен бранител от световна класа, докато другият не е отново във форма. Стига другите клубове да не ги сложат под коледната елха за нас и да кажат: "Вземете го, докато ви е нужен". Все още не съм мислил за това, тъй като минаха само пет дни от този проблем. Не мисля така."

Договорът на Матип изтича в края на сезона. Затова се появиха предположения, че защитникът вече е изиграл последния си мач за клуба. Клоп обаче вярва, че червените ще направят достатъчно, за да си осигурят удължаване на договора.

"Бих казал, че [Матип ще поднови], но в крайна сметка това не е мое решение - не мога да подпиша документите", каза той. "Почти съм сигурен, че клубът ще покаже класата си, точно както трябва да го направи. Почти съм сигурен, че клубът вече е казал на Джоел, че каквото и да се случи, докато е контузен, всичко е наред. След това трябва да вземем решение заедно с него как ще изглежда след това. Той заслужава цялата подкрепа от нас и ще я получи."

  Сподели
236