Челси актуализира цената на Лукаку


Н. Гавазов

Челси актуализира цената на Лукаку

Челси актуализира цената си за Ромелу Лукаку и се надява най-накрая да се освободи от белгийския нападател следващото лято.

След като отиде в Рома под наем този сезон, Лукаку успя да се върне към най-добрата си форма. Ромелу отбеляза девет гола в 14 мача за тима на Жозе Моуриньо.

30-годишният белгиец пренесе формата си на международно ниво, като миналата неделя направипокер за националния отбор на Белгия срещу Азербайджан.

Въпреки прогреса на Лукаку, Челси остава твърд в желанието си да се раздели с Ромелу и все още планира да подпише с друг нападател следващото лято или още през януари.

И въпреки че договорът за наем на Лукаку не включва опция за закупуване, Челси е определил цена от £37 милиона, за която Рома ще може да задържи Ромелу, съобщава Evening Standard.

Моуриньо подкрепя намерението на Рома да купи Лукаку, но португалският треньор може да напусне италианския клуб след края на сезона.

Един от фаворитите за заместник на Моуриньо е Антонио Конте, който също е по вкуса на Лукаку - заедно те спечелиха титлата в Серия А с Интер, след което Ромелу беше продаден на Челси за £98.5 милиона.

За да си позволи постоянен трансфер на Лукаку, Рома ще трябва да се класира за европейските клубни турнири през следващия сезон и да продаде Тами Ейбрахам на клуб от Висшата лига.

Самият Лукаку ще трябва да се откаже от поне половината от своята седмична заплата от £325 000. Ромелу остава най-добре платеният играч в баланса на Челси и договорът му не изтича до 2026 г.

  Сподели
359