Официално: Клиши стана играч на Манчестър Сити


Н. Гавазов

Официално: Клиши стана играч на Манчестър Сити

Манчестър Сити официално привлече в редиците си защитника на Арсенал и националния отбор на Франция Гаел Клиши, съобщи новината официалният сайт на „гражданите". Според информацията, футболистът е подписал 4-годишен договор с клуба от Ийстланд, като финансовите параметри на сделката не се съобщават, но предположенията са, че сумата по нея е около 7 милиона паунда.

Както е известно, през последните няколко седмици 25-годишният футболист бе свързван с трансфер в Сити и в крайна сметка преминаването му в отбора воден от Роберто Манчини вече е факт.

През 2004-та година, на 18 години и 10 месеца Клиши стана най-младият шампион в историята на Висшата лига на Англия, а през следващия сезон той спечели с „артилеристите" и Купата на Англия, но оттогава насам няма никакви успехи с клуба от „Емирейтс".

Сега 25-годишният играч на националния отбор на Франция чувства, че е дошло време да се придвижи напред и не изчаквайки евентуалното напускане на Арсенал от страна на Фабрегас и Насри, Клиши си тръгна пръв. Той изигра 264 мача за лондончани по време на престоя си на "Емирейтс" и през последните няколко сезона се утвърди като титуляр в клуба.

"Наистина съм много щастлив, че се присъединявам към такъв велик отбор като Сити", коментира защитникът пред официалния сайт на "гражданите".

 

  Сподели
94