Клоп: Заслужена победа, можеха да изгонят Конате


И. Ангелов

Клоп: Заслужена победа, можеха да изгонят Конате

Босът на Ливърпул Юрген Клоп остана доволен от победата с 2:0 в дербито срещу Евертън днес. Мохамед Салах нанесе два удара, включително и дузпа, за победата, а Евертън загуби Ашли Йънг с две нарушения през първото полувреме за жълт картон.

По-късно Клоп заяви: "Много ми хареса. Това е дерби, трябва да се съобразяваш с различни неща. С по-добър последен пас през първото полувреме щяхме да сме с три на нула. При нашите контраатаки и добри преходи в нападение трябваше да вкараме гол, но не го направихме.

"Не им позволихме да направят това, което искаха. Бяхме категорични във влизанията. Трудно е, защото това беше дълбок блок, а те се адаптираха леко и се настроиха спрямо нашите силни страни.

"Харесаха ми много моменти, а след това червеният картон беше доста влиятелен в мача. Исках да сме спокойни и да не обръщаме внимание на това, че сме с един човек повече. Трудно е на трибуните, защото сякаш сега трябва да създаваш при всяко владеене на топката и мина известно време, докато получим шансове. А след това и отсъдената дузпа. Видях я отново и това е ясна дузпа. Ибрахима, можеше да напусне, да. Можеше да се случи очевидно и тогава го сменихме и от този момент нататък бяхме солидни и компактни".

  Сподели
304