Юнайтед се готви за нова, колосална сделка с Nike


Н. Гавазов

Юнайтед се готви за нова, колосална сделка с Nike

19-кратният шампион на Англия Манчестър Юнайтед се готви за ново спонсорско споразумение с Nike, съобщава новината The News of The World . Според изданието, ръководството на „червените дяволи" стартира преговори за нов договор с американския гигант за колосалната сума от 400 милиона паунда.

Както е известно, сегашното 10-годишно споразумение с Nike, според което Юнайтед получава по 23,5 милиона в британска валута изтича през 2015 година. Компанията замени през 2002 година в качеството си на доставчик на екипите на отбора Umbro и оттогава до сега е наляла в клуба от „Олд Трафорд" 303 милиона паунда.

„През последната година ръководството на Юнайтед положи огромни усилия по отношение на комерсиалната си дейност и новата сделка ще стане действително огромна. Семейство Глейзър добре знае колко ценна е марката под името „Манчестър Юнайтед. Това не остана без внимание и новият договор за екипировката ще бъде на съвсем друго равнище", информира източник на изданието.

Неотдавна Nike подписа 7-годишно споразумение с националния отбор на Франция на стойност 38 милиона паунда годишно, а Барселона получава по 26 милиона в британска валута от американската компания.

Флагман на спортният франчайзинг за Nike си остава обаче Юнайтед, след като футболисти като имената на Джи Сун Парк, Хавиер Ернандес и Уейн Рууни помагат да се продават десетки милиони фланелки на „червените дяволи" по целия свят, а последните данни на пазара показа, че търговската марка „Манчестър Юнайтед" значително превъзхожда конкурентите си и е номер едно от години в комерсиалния бизнес.

 

  Сподели
88