Сътън: Искането на Клоп ще създаде опасен прецедент


Н. Гавазов

Сътън: Искането на Клоп ще създаде опасен прецедент

Бившият нападател на Блекбърн и Селтик Крис Сътън разкритикува мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, че поиска преиграване на мача от Висшата лига срещу Тотнъм.

На пресконференцията си в сряда Клоп каза, че най-добрият начин да се въздаде справедливост на погрешно отменения гол на Луис Диас е да се преиграе мачът между Тотнъм и Ливърпул.

Въпреки това Сътън намира идеята за "глупост" и смята, че това ще създаде "опасен прецедент".

"Ами ако повторим полуфинала на Шампионска лига между Ливърпул и Челси през 2005 г., когато Луис Гарсия вкара "гол-призрак"?

Ами ако повторим мача Англия-Германия през 2010 г., когато топката от удара на Франк Лампард пресече голлинията? По дяволите, можем да стигнем до финала на Световното първенство през 1966 г., когато отборът на Западна Германия бе сигурен, че топката след удара от англичанина Джеф Хърст не пресече голлинията.

Много отбори са пострадали от груби решения. Не казвам, че е правилно. Но се случва. Това е футболът. Грешките се случват.

Понякога това са абсурдно лоши грешки. Но е глупост да смятаме, че Ливърпул заслужава преиграване заради отменения гол на Луис Диас срещу Тотнъм и намирам съответното обаждане на Юрген Клоп за изненадващо.

Той бе толкова емоционален след мача в събота. А сега излезе и каза тези глупости.

Преди да бъде въведен VAR, видяхме много засади, които се отчитаха погрешно.

Аз самият съм бил на срещата. Играх във финала за Купата на шотландската лига, когато Джон Хартсън изравни за Селтик срещу Рейнджърс и това бе отменено поради засада. Но той бе на два метра засада и загубихме с 2:1.

Щях да се смутя, ако мениджърът ми беше поискал повторение. Съчувствам на рефера на VAR Дарън Ингланд заради гнева, който изпита.

Той направи грешка и се надявам, че сега я осъзнава. Ако на Ливърпул бъде позволено да има повторение, това ще създаде опасен прецедент", пише Сътън в своята колона в Daily Mail.

  Сподели
652