Официално: Юнайтед подписа с Де Хеа (видео)


Н. Гавазов

Официално: Юнайтед подписа с Де Хеа (видео)

Манчестър Юнайтед постигна споразумение с Атлетико Мадрид за трансфера на вратаря Давид де Хеа, който по-рано премина успешно медицинските прегледи и се съгласи да подпише петгодишен договор с клуба от „Олд Трафорд", съобщи официалният сайт на 19-кратните шампиони на Англия.  По този начин, европейският първенец с младежкия национален отбор на Испания е третото лятно попълнение за Юнайтед, след като по-рано Сър Алекс привлече Фил Джоунс и Ашли Йънг. Де Хеа ще се присъедини към новите си съотборници през следващия месец.

"Чувствам се много горд и нямам търпение да започна да играя тук. Когато един клуб с толкова голям ранг дойде за теб, няма начин това да не те прави много, много щастлив. За мен е голяма привилегия да бъда част от Юнайтед и ще се стремя да направя всичко по силите си и да покажа какво мога да постигна", заяви Де Хеа пред клубната телевизия на шампионите.

Давид Де Хеа Кинтана е роден на 7 ноември 1990 година в Мадрид. Той е продукт на футболната академия на Атлетико Мадрид където играе в периода 2003-2008 година. Първият си професионален сезон прекара сред резервите в Сегунда Дивисион, но с идването на Кике Санчес Флорес начело на „дюшекчиите", той стана първи избор на младия треньор, като преди това - на 30 септември 2009 година прави дебюта си за мъжкия отбор срещу Порто в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Три дни по-късно Де Хеа изигра и своя първи двубой в Ла Лига, у дома срещу Реал Сарагоса.

Част от националния отбор на Испания до 17, 19 и 20 години. Шампион на Европа и вицешампион на света до 17-годишна възраст. От 2009 година играе за младежката формация на „Ла Фурия", като през този месец спечели Европейското младежкото първенство в Дания.  Част от разширения отбор на Висенте дел Боске за Мондиал 2010.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
105