Де Хеа: Получих оферта от Юнайтед


Н. Гавазов

Де Хеа: Получих оферта от Юнайтед

Вратарят на Атлетико Мадрид и младежкия национален отбор на Испания Давид де Хеа потвърди, че се намира в контакт с Манчестър Юнайтед и е много близо до трансфер в клуба от „Олд Трафорд". Както стана вече известно, испанецът се намира в Англия, където вчера премина медицински тестове и се очаква сделката за около 18 милиона паунда да приключи в следващите няколко дни.

Днес, 20-годишният футболист лично потвърди тази информация, съобщавайки на официалната си страница в Twitter, че се намира в Манчестър заедно със семейството си в очакване на трансфера си.

„Аз бях поканен от Манчестър Юнайтед, за да разгледам заедно с моето семейство клуба и града, както и да получа една оферта", написа Де Хеа.

Стражът, който спечели Европейското младежко първенство по футбол с националния отбор на Испания е определен в дългосрочен план да бъде наследник на Едвин ван дер Сар, след като холандеца обяви, че се пенсионира. По такъв начин, младият испанец ще се превърне в третото ново попълнение през това лято за Сър Алекс, след като по-рано шотландският специалист подписа с Фил Джоунс и Ашли Йънг.

Де Хеа е продукт на младежката академия на Атлетико Мадрид и прекара първия си професионален сезон с резервите на клуба в Секунда Дивисион, преди да бъде наложен в отбора през сезон 2009/10 от Кике Санчес Флорес, като своя дебют в основния състав направи в мач от Шампионската лига срещу Порто.

 

  Сподели
162