Трансферни новини за 27.06


Н. Гавазов

Трансферни новини за 27.06

Арсенал, който се съгласи да продаде своя капитан Сеск Фабрегас на Барселона, се готви за нов клубен рекорд, предлагайки 18 милиона за друг испанец - полузащитникът на Валенсия Хуан Мата. В същото време Сър Алекс продължава с обновяването на състава на „червените дяволи" и след привличането на Фил Джоунс и Ашли Йънг, сега е на път да направи това и с вратаря на младежкия национален отбор на Испания и Атлетико Мадрид Давид де Хеа. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- По последни съобщения, вратарят на Атлетико Мадрид и младежкия национален отбор на Испания Давид де Хеа се намира в Англия и преминава медицински прегледи преди предполагаемия си трансфер в Манчестър Юнайтед.

- Вратарят на Ливърпул Пепе Рейна опроверга появилите се слухове във вечерните издания на Острова, според които той ще замести Де Хеа в Атлетико Мадрид, напомняйки, че е свързан с „мърсисайдци" посредством дългосрочен договор и добавяйки, че се чувства напълно щастлив на „Анфийлд".

- Бразилският страж на Рома Дони разкри причините за проваления му трансфер в Ливърпул. Според бразилеца, „мърсисайдци" са поискали от него понижение с 60% на сегашната му заплата - условия, което той не приел.

- Арсенал е готов да продаде капитана си Фабрегас, ако заинтересования от подписа му Барселона се съгласи да заплати трансферната стойност на играча.

- Агентът на 27-годишният румънски защитник на УБА Габриел Тамаш призна, че той преговаря с Лацио за евентуален трансфер на играча в отбора на „римскките орли" и изрази надежда, че в близко време сделката ще бъде завършена.

- Както съобщава Telegraph, Барселона е направила по-добро предложение за покупката на Сеск Фабрегас, като този път каталунците са предложили сумата от 31 милиона паунда.

- Президентът на Лил Мишел Сейду призна, че нападателят Жервиньо действително желае да премине в Арсенал, но клубовете все още не са постигнали съгласие относно трансферната му цена, което от своя страна бави сделката. Целта според френския бос е да бъде продаден 24-годишния футболист за „добри пари", с които след това да бъде закупен Пайе от Сент-Етиен. Както е известно, Арсенал вече отправи предложение в размер на 10, 5 милиона паунда, което бе отхвърлено и се очаква „артилеристите" да реагират с по-добра оферта.

- На фона на спекулациите за възможния трансфер на 35-годишния страж на Сток Сити Томас Сьоренсен в Уест Хем, вратарят заяви, че основната цел за него е да получава постоянна игрова практика, което се явява и условие при преговорите за преминаването му.

- Арсенал е готов да постави нов клубен трансферен рекорд, ако действително привлече в редиците си 23-годишният полузащитник на Валенсия Хуан Мата. Представители на лондончани, които са предложи вече 18 милиона паунда за играча, са се срещнали през уикенда с неговия агент Хуан Мата - старши.

- В същото време става ясно, че Интер е предприел действия, с които ще се опита да си осигури услугите на 23-годишният полузащитник на Велес Сарсфийлд Рикардо Алварес, от чийто подпис се интересуваше и Арсенал.

- Хондураският защитник на Селтик Емилио Исагире може да попълни редиците на Манчестър Юнайтед, съобщава The Daily Mail. Както стана известно вече, в началото на юли „червените дяволи" ще проведат разговори с шотландският гранд относно евентуалния трансфер на 26-годишния играч, чиято цена се смята, че е около 6,5 милиона паунда. Интерес към национала на Хондурас има също така от Нюкасъл, Ливърпул и Арсенал, но според специалистите, с най-големи шансове е отбора воден от Сър Алекс.

- Агентът на 25-годишният Серхио Рамос опроверга съобщенията, че играчът му смята да напуска „Сантяго Бернабеу" и обвини пресата в търсене на евтина сензация.

- Нюкасъл опроверга спекулациите, че смята да се раздели с Бартън.


- Според Mirror, Сър Алекс Фъргюсън е пуснал оферта от 15 милиона евро за младежа на Барселона Тиаго Алкантара, но най-вероятно до сделка няма да се стигне. Информацията не бе потвърдена от двата клуба.

- Челси, който проявява интерес към турския национал Арда Туран няма намерение да заплати исканите 20 милиона евро за звездата на Галатасарай, а предлага вариант, при който да даде на турците 8 милиона евро и в добавка Дидие Дрогба, съобщава информацията Daily Mail. Както е известно, истанбулският клуб проявяваше преди известно време интерес към нападателя от Кот д'Ивоар, а от друга страна Туран призна, че иска да играе в по-голям клуб.

- Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини е замислил амбициозен троен трансфер, при който смята да привлече в редиците на „гражданите" 23-годишния полузащитник на Фиорентина Алесио Серчи, 20-годишният защитник на белградския Партизан Стефан Савич и 24-годишния вратар на АЗ Алкмар Серхио Ромеро.

- Френския Олимпик Марсилия се отказа от възможността да подпише с нападателя на Манчестър Сити Емануел Адебайор, като основната пречка е невъзможността да осигури заплата от 600 000 евро на месец за играча.

- Астън Вила се е примирил с евентуалното напускане на Стюарт Даунинг в посока Ливърпул и за негов заместник смята да привлече французина Шарл Н'Зобиа.

- Агентът на 27-годишният нападател на Рома и националния отбор на Черна гора Мирко Вучинич заяви, че неговият клиент не е заинтересован от предложението да продължи кариерата си в английския Блекбърн.

- Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап призна, че преди да закупи нови играчи, на него ще му се наложи да се раздели с някои от старите си футболисти.

 

  Сподели
98