Трансферни новини за 24.06


Н. Гавазов

Трансферни новини за 24.06

„Несретникът" Адебайор, както повечето британски медии определят нападателя на Манчестър Сити, заяви, че няма намерение да продължи кариерата си в Зенит или който и да е друг руски клуб. В същото време, поредният тим, който желае да използва услугите на тогоазеца се оказва, че е Олимпик Марсилия, но за да стане това, французите ще трябва да заплатят на „гражданите" 14 милиона паунда - сума, която Реал Мадрид отказа да даде. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Нюкасъл обяви за трансфер 26-годишното крило Уейн Раутлидж. Втората половина на миналия сезон играчът прекара под наем в КПР, като игра важна роля за победата в Чемпиъншип на отбора воден от Нийл Уорнък. И въпреки, че лондончани се надяваха да подпишат дългосрочен договор с играча, двата клуба не се разбраха и „свраките" публикуваха информация, че крилото е обявено за трансфер.

- Барселона предприе първия си ход през това лято по привличането на капитана на Арсенал Сеск Фабрегас, като предложи на „артилеристите" оферта от 26 милиона паунда за испанския национал, съобщават новината медиите на Острова. Лондончани обаче веднага са отхвърлили предложението, което е било внесено тази седмица, но според специалистите, очакват се още оферти от страна на победителя в Шампионската лига.

Вратарят на Уест Бромич Скот Карсън, днес приключи невероятния си преход в Бурсаспор. Според медиите в южната ни съседка, националният вратар на Англия успешно е минал медицинските прегледи и сега остава само турците да заплатят за него сумата от 2 милиона паунда.

- Нарастват спекулациите относно евентуалното напускане на Раул Мейрелеш от Ливърпул. Според многочислени информации, ръководството на Ювентус е предложило на „червените" 13,5 милиона паунда за 28-годишния португалец, като целта е да бъде усилена халфовата линия на отбора. Договорът на Мейрелеш с Ливърпул изтича през 2014 година, но от следващата седмица „бианконерите" ще започнат разговори за евентуален трансфер на полузащитника.

- Челси "по принцип" съгласува условията по личния договор с 25-годишният нападател  На Порто Фалкао, който вече изрази желанието си да последва на „Стамфорд Бридж" бившия си наставник в „драконите" Вилаш Боаш.

- Бразилският полузащитник на Тотнъм Сандро е в сферата на интересите на Виляреал, който е готов да предложи за него 12 милиона паунда.

- Към списъка на претендентите за нападателя на Челси и младежкия национален отбор на Англия Даниел Стъридж се присъедини Стоук Сити, който е готов да предложи за услугите на играча 6 милиона паунда.

- Блекбърн започна преговори за трансфера на 26-години нападател на Фрайбург
Паписа Сисе. Цената на играча е около 12 милиона паунда, които ако бъдат платени, покупката ще стане рекордна за клуба от "Иууд Парк".

- Сток Сити се интересува от подписа на халфа на Нюкасъл Джоуи Бартън.

- Тогоаският нападател на Манчестър Сити Емануел Адебайор отхвърли всякаква възможност да продължи кариерата си в Русия. Както е известно, от януари до края на сезона футболистът игра под наем в Реал Мадрид където остави добри впечатления с играта си, но поради високата си трансферна цена е малко вероятно да подпише дългосрочен договор с носителя на Купата на Испания, което породи спекулации относно бъдещето на играча.

- Междувременно, в списъка на претендентите за Адебайор се присъедини френския Олимпик Марсилия.

- От Удинезе още един път заявиха, че цената на Алексис Санчес е 50 милиона евро.

- Астън Вила е готов да изпревари Уигън за подписа на 29-годишният вратар на Болтън Али Ал-Хабси и може да предложи за него 5 милиона паунда.

- Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Оуен Харгрийвс може да продължи кариерата си в Америка, където от услугите му са заинтересовани Торонто и Ванкувър Уайткипс.

- Рединг отклони поредното предложение на Уулвс за продажбата на централния си защитник Мийлс. Предполага се, че „вълците" са предложили сума от 3 милиона паунда, с която „роялистите" не са съгласни.

- 25-годишният защитник на Питърбро Габриел Закуани подписа с клуба нов тригодишен договор.

- Бърнзли обяви, че е подписал с 26-годишният защитник на Брайтън Джим Макналти. Договорът с играча е за две години.

 

  Сподели
113