Трансферни новини за 23.06


Н. Гавазов

Трансферни новини за 23.06

Ако трябва да се вярва на президента на Атлетико Мадрид, носителят на «Златната топка» от последния Мондиал Диего Форлан е изразил желанието си да бъде обявен за трансфер, като намерението на уругвайския национал е завръщане във Висшата лига на Англия. В същото време, българинът Димитър Бербатов е напълно вероятно да напусне най-силното първенство на планетата, след като днес стана ясно, че ПСЖ са предприели ходове за провличането на голмайстора на Премиършип. Какво се случи днес на трансферния пазар в Англия и каква беше динамиката на събитията на Острова, FUTBOL TV се опита да я обобщи:

- Манчестър Юнайтед успя да се сдобие с второ ново попъленение през летния трансферен прозорец. Става въпрос за крилото на Астън Вила - Ашли Йънг. Новината се появи на официалната страница на „червените дяволи". Според информацията, полузащитникът е издържал успешно медицинските тестове и днес е подписал петгодишен договор с 19-кратният шампион на Англия.

- Ръководство на испанския Виляреал ще проведе в петък разговори с 34-годишният нападател Маркос Сена, след което ще вземе решение за по-нататъшното му бъдеще. Интересът към бившия испански национал дойде от Суонзи Сити, но Виляреал иска да го задържи.

- Както заяви агентът на 22-годишният нападател на Арсенал Карлос Вела, неговият клиент няма да бъде продаден през това лято, въпреки многобройните спекулации, твърдящи обратното. Според Едуардо Ернандес, той е провел многобройни срещи с ръководството на клуба, и е получил уверения, че Вела, който има на сметката си 11 гола в 62 мача за лондонския клуб, остава член на отбора воден от Арсен Венгер.

- 27-годишният защитник на Блекбърн Кристоф Самба изрази надежда, че в случай на добра оферта, клубът ще му позволи да напусне и да реализира своите по-високи амбиции.

- Съгласно постъпващи от Швеция информации Нюкасъл се интересува от подписите на нападателите на АИК Тете и Мохамед Бангура. Футболистите от Сиера Леоне не са братя, а съвпадението на фамилиите им е случайно.

- Както заяви спортният директор на Хамбургер Франк Арнесен, само два английски клуба интересуват от подписа на 30-годишният десен бек на Кот д'Ивоар - Ги Демел, което предполага, че трансферът може да бъде завършен до седмица.

- 37-годишният вратар на Куинс Парк Рейнджърс Радек Черни призна, че макар и да загуби титулярното си място през изминалия сезон, той няма намерение да напуска лондонския клуб.

- Президентът на Ланс Жерве Мартел разкри, че талантливият защитник на тима Рафаел Варан ще носи цветовете на Реал Мадрид през следващия сезон. Както е известно, 18-годишният централен бранител е един от най-търсените млади играчи в Европа и привлече вниманието на Манчесртър Юнайтед, ПСЖ и Лил. Въпреки това, клубът който изпадна в Лига 2 потвърди, че вече е започнал преговори с Реал Мадрид относно евентуален трансфер на своя играч. Според Мартел, предложението на испанския гранд е твърде добро, за да бъде пренебрегнато.

- Както заяви президента на Атлетико Мадрид Енрике Серезо, 32-годишният нападател на националния отбор на Уругвай Диего Форлан е на път да се завърне в Англия. Носителят на „Златната топка" от последния Мондиал е изразил желанието си да напусне клуба и да бъде обявен за трансфер. Както е известно, от началото на годината Форлан е обект на спекулации, като слуховете го пращаха в Италия или Англия.

- Новият мениджър на Челси Андре Вияш-Боаш може да отмъкне Радамел Фалкао от бившия си клуб Порто. 33-годишният Вияш-Боаш, който вчера подписа тригодишен договор с лондончани, веднага бе свързан с евентуално привличане на колумбийския национал. Самият футболист вече изрази готовността си да последва своя доскорошен наставник в столицата на Англия. "Ако Челси се интересува от мен, тогава всичко, което трябва да стане, е това да се проведат преговори", цитира "Daily Star" думите на Фалкао.

- Пристигането на Фалкао може да означава неизбежно напускане на Дидие Дрогба или Никола Анелка. Също така, безопасно при новия мениджър не могат да се чувстват Франк Лампард и Фоларн Малуда.

- Според Daily Mail, Арсенал е възобновил своя интерес към Ягиелка, въпреки желанието на Евертън да задържи защитника.

- Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов може да се наложи да напусне „Олд Трафорд" това лято, след като френският гранд Пари Сен Жермен се готви да предприеме действия, с които да привлече българина в своите редици, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Вече е факт, че откакто катарска инвестиционна група придоби 70 на сто от акциите в клуба миналия месец, ръководството на клуба афишира намеренията си да превърне отбора в европейска сила и разви активна дейност на трансферния пазар, като една от целите на столичани е голмайстора на Висшата лига на Англия Димитър Бербатов.

- Астън Вила е готов да продаде полузащитника на отбора Стюарт Даунинг, но за сума, не по-малка от 19 милиона паунда. От услугите на играча е заинтересован Ливърпул.

- Ливърпул е провел предварителни разговори с Интер, относно трансфера на полузащитника Раул Мейрелеш. „Мърсисайдци" са готови да пожертват играча, за да си осигурят допълнителни средства за някой по класен футболист на същия пост, твърди Daily Mirror.

- Болтън и КПР водят борба за младия нападател на Нюкасъл Найъл Рейнджър.

- Астън Вила е готов да продаде на шотландския Рейнджърс испанският защитник Карлос Куеляр, но за не по-малко от 3 милиона паунда.

- Според последните информации в италианските медии, тайната трансферна цел на Милан през това лято е капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас. Както е известно, средствата за масова информация на Апенините в продължение на няколко месеца спекулират със самоличността на г-н Х, полузащитник, който носителя на Скудетото за тази година се надява да привлече малко преди да затвори трансферния прозорец през август. Напълно е възможно това да се окаже капитана на Арсенал.

 

  Сподели
91