Боаш: Аз съм човек, който жадува за успехи


Н. Гавазов

Боаш: Аз съм човек, който жадува за успехи

Новият наставник на Челси Андре Вилаш Боаш даде първото си интервю като мениджър на „аристократите", в което той заяви, че запалянковците на тима не бива да очакват от него някаква чудеса. Главният фактор на успеха според португалският специалист трябва да стане пълното единство на всички, които в една или друга степен са свързани със „Стамфорд Бридж".

Както е известно, по-рано през деня Челси потвърди назначаването на Боаш на длъжността мениджър на отбора - с тригодишен договор и заплата от 4,4 милиона евро на сезон.

Повечето специалисти правят паралел между португалският специалист и неговия сънародник Жозе Моуриньо, който се оказа първото назначение на Роман Абрамович и който по същия начин дойде на „Стамфорд Бридж" след гръмогласен успех в Европа и Португалия с водения тогава от него Порто.

За разлика от Жозе, който пристигайки в Англия се провъзгласи за „Специален", 33-годишният Боаш заяви, че успехите не могат да бъдат дело само на един човек.

„Не трябва да се очаква кой знае какво само от един човек. Преди всичко трябва да се създаде една групова динамика, когато всички са сплотени, феновете се намират близо до отбора, а мотивацията, която е около нас и вътре в нас да започне да радва хората. Новият способ на общуване и ръководство - това е най-важното. И работата не е в моето назначаване, а в това успехите на клуба да бъдат постоянни. Трябва да си спомним за това, което отбора постигна в последните шест години и какво ние правим, както и до къде ще стигнем в следващите шест години. И няма никакви съмнения, че моят призив е в това, че трябва да побеждаваме. Аз съм човек, който се отличава с жаждата си за успех и искам да го постигна", заяви Боаш в интервю за Chelsea TV.

 

  Сподели
142