Кейн каза "да" на Байерн Мюнхен


Н. Гавазов

Кейн каза

Отхвърляйки всички съмнения, нападателят на Тотнъм Хари Кейн реши да премине в Байерн.

Припомняме, че в четвъртък стана известно, че Тотнъм е приел офертата на Байерн над 100 милиона евро (86,4 милиона паунда) за закупуването на Кейн.

По-късно през деня Sky Sports съобщи, че Кейн има сериозни съмнения относно преместването си в Мюнхен и вероятно ще остане в Лондон.

През цялото това време Байерн поддържаше диалога с Тотнъм и с Кейн, като в крайна сметка капитанът на Англия отговори на шампиона на Бундеслигата със съгласие, пише The Athletic.

Сега Кейн чака зелена светлина от Тотнъм, за да пътува до Германия за медицински прегледи. Според The ​​Telegraph, Хари вече има съответното разрешение, а други източници твърдят, че англичанинът вече пътува за Бавария. В Байерн 30-годишният нападател ще има разкошен договор до 2027 г. на стойност £400 000 на седмица.

Инсайдерът Флориан Плетенберг дори твърди, че Кейн иска да участва в утрешната среща за Суперкупата на Германия с РБ Лайпциг.

Тотнъм бе принуден да приеме оферта от Байерн, за да избегне безплатната загуба на Кейн и да изключи преминаването на Хари към конкурент от Висшата лига през следващото лято.

Кейн ще напусне Тотнъм като голмайстор на клуба за всички времена с 280 гола в 435 изяви. Подписвайки с Хари, Байерн най-накрая ще запълни празнината, оставена от напускането на Роберт Левандовски в Барселона миналото лято.

Ходът на Кейн също би означавал, че Тотнъм има нужда от още един нападател. Уелсецът Бренан Джонсън от Нотингам Форест се смята за една от целите на Спърс.

  Сподели
442